Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze Eco a Cruze RS: Úsporná a sportovní verze pro americký trh

Diskuze (8)
Chevrolet představí na autosalonu v New Yorku sedan Cruze ve dvou nových provedeních. Jedno dostane nálepku úsporné, druhé díky designovým úpravám „sportovní“.

Chevrolet ještě před uvedením modelu Cruze na americký trh (k tomu dojde v druhé polovině roku) představí na dubnovém newyorském autosalonu dvě nové verze. Tou první, a v USA zřejmě stěžejní, bude Cruze Eco.

Na rozdíl od výchozího modelu, který v USA dostane motor 1,8i o výkonu 101 kW, bude mít Cruze Eco pod kapotou přeplňovaný 1,4 Turbo Ecotec (103 kW). Automobilka označuje toto provedení za úspornou variantu a nešetří sebevědomím. Dokonce, slovy viceprezidenta marketingového oddělení, Cruze Eco nabídne „účinnost téměř na úrovni hybridu bez příplatku za složité technologie.“. Skutečností je spotřeba 40 mpg v americkém dálničním režimu, zatímco Toyota Prius vykazuje přeci jen příznivější hodnotu 48 mpg.

Cruze Eco se ale neliší jen použitým motorem (ten budou moci američtí zákazníci později objednávat i do běžné verze modelu), ale také automatickým uzavíráním otvorů v přední masce, snížením podvozkem, zakrytím částí spodku karoserie, odlehčenými 17palcovými koly s pneumatikami s nízkým valivým odporem nebo zadním spoilerem.

Úsporná verze se šestistupňovou manuální převodovkou dále v tomto směru těží z prodlouženého stálého převodu. Kvůli tomu akceleruje z 0 na 100 km/h za 10 sekund, zatímco provedení se šestistupňovou automatickou převodovkou za 9 sekund.

„Sportovní“ varianta Cruze RS spočívá čistě v designových úpravách. Má rozšířené nástavce prahů, jiný tvar blatníků s mlhovkami vpředu a zadní spoiler. Černý interiér je stylizován do sportovnějšího vzhledu, čemuž napomáhá především nový přístrojový panel s chromovanými rámečky a světle modrým podsvícením na černém pozadí.

Diskuze (8)
30. 3. 2010 17:19
Re: skoda no...
No u nas urcite nebude, v americe verim, ze se neco silnejsiho objevi. Hlavne v evrope je z GM porad preferovany Opel, takze Chevrolet uprednostnovat nijka nebudou, skoda
30. 3. 2010 17:18
Re: skoda no...
2500? No, trosku moc za takovou nevyraznou zmenu...holt kseft je kseft :-)
30. 3. 2010 15:22
Re: skoda no...
Sem zvědavej jestli tam daj časem dvolitra turbo jako v Cobaltovi... no i kdyby tak k nám ho nedovezou. Kdo by si tu astru kupoval že.
30. 3. 2010 13:47
Re: skoda no...
tento paket sa už predáva aj na Slovensku. Tieto veci predávajú predajcovia a vyrába to firma Irmscher cena je cca 2500€.
30. 3. 2010 12:02
Re: skoda no...
JJ, zmena vlastne zadna, poznal jsem ji jen vzadu, ale ty pismena RS se mi libi :-) No ale pokud charakterizuji jen vizualni upravu, moc vyznam to nema.
Na druhou stranu, Cruze vypada sam o sobe dost sportovne, takze zadne dalsi upravy nejsou podle me potreba