Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Malibu jde do prodeje, nejprve v Koreji

David Bureš
Diskuze (9)
Starý kontinent se nového Malibu dočká na jaře roku 2012.

Chevrolet začne příští měsíc prodávat na jihokorejském trhu osmou generaci modelu Malibu. Nový sedan se v Koreji začne prodávat dříve než v USA, kde se jej dočkají až na jaře 2012. Ve stejnou dobu bude prodej nového Chevroletu zahájen i v Evropě.

Osmá generace Malibu se stane globálním modelem, v Austrálii se však bude prodávat pod značkou Holden. Výroba Malibu bude v jihokorejské továrně Bupyeong odstartována tento měsíc.

Prodej Malibu v Číně bude zahájen ještě letos, i čínští zákazníci se tak nového sedanu dočkají dříve než ti američtí.

Chevrolet Malibu bude v Jižní Koreji nabízen se dvěma benzinovými čtyřválci, kombinovanými v obou případech s automatickou převodovkou. Základem je 2,0 Ecotec s výkonem 105 kW, jehož kombinovaná spotřeba je 8,0 l/100 km.

Druhým nabízeným motorem je 2,4 Ecotec o výkonu 133 kW, který v kombinovaném cyklu dosahuje spotřeby 8,5 l/100 km.

Nabídka motorů pro Evropu bude odlišná. Na starém kontinentu bude na výběr mezi zážehovým čtyřválcem o objemu 2,4 litru s výkonem 124 kW a dvoulitrovým vznětovým čtyřválcem s výkonem 121 kW. U obou motorů si evropští zákazníci budou moci vybrat šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovku.

V rámci globalizace masové značky Chevrolet dostaly letos i korejské aktivity GM novou značku. Z Daewoo se stal Chevrolet, jméno automobilky GM Daewoo Auto & Technology se změnilo na GM Korea.

Chevrolet používá označení Malibu už 35 let. Nová generace má navázat na úspěchy té sedmé, která mimo jiné získala ocenění Severoamerické auto roku 2008.


David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - gld
8. 10. 2011 00:20
Re: Bangle?
interiér pôsobí azda príliš sivým dojmom..no nápad mu nechýba. Zaujali ma retro hranaté tubusy budíkov- :yes:
7. 10. 2011 17:18
Bangle?
Ten zadok dizajnoval Bangle?
Mne sa u Chevroletu asi nezavďačia, kde čakám niečo zaujímavé, je nuda, kde chcú byť zaujímaví, príde mi to hnusné. Interiér na mňa pôsobí odpudzujúco, nemôžem si pomôcť.
7. 10. 2011 17:14
Re: Zadne svetla
Podle mně budou diodová světla dodávaná u vyšších výbav (u nižších bude klasické řešení) - koneckonců tak to funguje u mnoha aut (např. Kia Sportage)... Jinak, celkem mně zajímá, jak bude zadek auta vypadat naživo - když jsem ho spatřil poprvé, tak mi do auta nějak nezapadal. V reálu se uvidí...
Avatar - 3_diamanty
7. 10. 2011 12:45
Re: Zadne svetla
mozno zalezi od motora, byvala mazda 3 mala tiez zadne svetla cervene a silnejsia verzia 2.0 mala biele krytky. Ale ako vravim je to len jedna z moznosti ze je to dane motorom ale nemusi to tak byt. Mozno zalezi od trhu ako pises, mozno diody dostane len amerika alebo azia, uvidime.
Avatar - LEGOPARK
7. 10. 2011 11:07
Zadne svetla
Vsimol som si, ze u prezentovanych Malibu su rozdiely. Zadne svetla cervenej verzie su diodove z grafikou z Camara, kym u sedej verzie sa zdaju byt uz "klasicke". Som zvedavy, ake budu nakoniec v Europe v predaji.