Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet skončil na českém trhu: 6 nejdůležitějších odpovědí na otázky majitelů

David Bureš
Diskuze (28)
Nový Chevrolet už na českém trhu nekoupíte. S opravou již zakoupeného automobilu ale problém nebude.

Chevrolet ukončuje ke konci roku 2015 svoji činnost v Evropě. V některých státech ale prodejci na oficiální konec nečekají a svoji činnost ukončují už letos. Platí to i pro Českou republiku, kde prodej aut této americké značky byl již ukončen.

Konec Chevroletu na českém trhu může trápit majitele již zakoupených aut, kteří se mohou strachovat o to, že už nebudou mít vůz kde servisovat. Kvůli možným obavám majitelů aut značky Chevrolet zveřejňujeme odpovědi na nejzásadnější otázky, které je mohou trápit.

Kde bude možné vozy značky Chevrolet servisovat?

Chevrolet uklidňuje své klienty a tvrdí, že autorizované servisy značky budou nadále poskytovat servisní služby a dodávat náhradní díly pro automobily této značky jako dosud. V Česku bude možné nadále využívat služeb 36 autorizovaných servisů, jejichž adresy je možné najít na webových stránkách www.chevrolet.cz.

Majitelé se nemusí bát ani případných problémů při cestě do zahraničí. V západní a střední Evropě bude podle Chevroletu nadále v provozu přibližně 2.000 servisních míst, která budou poskytovat servis, opravy a garanční prohlídky pro vozy značky.

Jak je to se zárukou a servisními plány?

Automobilka zdůrazňuje, že veškeré písemné záruky a servisní plány pro její vozy zůstávají beze změn a budou plněny v souladu s podmínkami příslušných dohod.

V případě obdržení dopisu o nutnosti návštěvy servisu (např. kvůli svolávací akci) je majiteli vozu doporučeno následovat instrukce v daném dopisu a domluvit si návštěvu v některém z autorizovaných servisů.

Budou k dispozici originální náhradní díly?

V případně nehody nebo jiného problému si zákazníci budou moci nadále pořídit originální náhradní díl pro svého miláčka. Chevrolet totiž bude pro své vozy dodávat originální náhradní díly minimálně dalších 10 let.

Co mám dělat v případě pronájmu auta?

V případě, že má zákazník svůj Chevrolet pouze pronajatý, podmínky smlouvy o pronájmu zůstávají beze změn. Leasingová společnost nicméně může žádat dojednání případných změn ve smlouvě.

Proč Chevrolet končí v Evropě?

Konec Chevroletu v Evropě je součástí přehodnocení strategie amerického koncernu General Motors na starém kontinentu. Větší prostor nyní na evropských trzích dostane luxusně zaměřený Cadillac a hlavně Opel, který si na levnou konkurenci od Chevroletu stěžoval.

Představitelé Chevroletu navíc přiznávají, že se automobilce prodejně na evropských trzích příliš nedařilo, přičemž její vedení nevidělo možné zlepšení v následujících letech. Místo Evropy tak Chevrolet chce investovat v Asii nebo Rusku, ve kterých jeho vedení vidí větší potenciál.

Končí Chevrolet v Evropě opravdu definitivně?

Nové Chevrolety bude možné v Evropě potkat i po konci roku 2015. Chevrolet bude nadále působit v Rusku a vybraných okolních zemích. Na vybraných trzích bude rovněž pokračovat prodej sportovních modelů Corvette a Camaro. Ty bude možné nadále koupit i v Česku.

David Bureš
Diskuze (28)
Avatar - DaewooMaster
4. 8. 2014 14:55
Re: Dať Daewoo názov Chevrolet bola blbosť
Další co netuší, na co vše se lepí ve světě globální logo Chevroletu. To, že před příchodem Chevroletu do Evropy jsi znal akorát Camaro nebo Corvettu, je jenom Tvůj problém. BTW Daewoo logo tam nesměli amíci lepit po určitém datu, protože nebylo součástí prodeje (však i proto se přímo v Korei už pár let nejmenují auta Daewoo, i když ho tam amíci drželi do poslední chvíle).

A Tvá poznámka ohledně VW je úplně mimo mísu - tady šlo především o to, že Chevy vůbec neměl tak mizerné výsledky (řada zvučných Japonců tady toho prodala každý měsíc méně), ale Opel, který je permanentně ve fekáliích, pořád brčel, že ho brácha Daewrolet připravuje o zákazníky a naivně si myslí (viz aktuální trapné reklamy Opelu), že když se zbaví Chevroletu, že zákazníci Chevroletu poběží k nim kupovat to samé, ale za větší peníz. :no:
Avatar - DaewooMaster
4. 8. 2014 14:44
Re: Chevrolet skončil?
Zřejmě ani netušíš, co vše se po světě prodává jako Chevrolet, že Ti tak leží v žaludku GM Korea. 8-s
Avatar - DaewooMaster
4. 8. 2014 14:41
Re: je to škoda
Nesmysl, mám Daewoo, jehož výroba skončila před 12 lety, a neexistuje díl, který by u nás nešel bez problému sehnat. A to jak originál, tak ve většině případů i druhovýroba a to hned několika značek.
4. 8. 2014 10:20
Re: Dať Daewoo názov Chevrolet bola blbosť
to je zasadny problem Europy - my si proste potrebujeme honit triko nad znackou auta, nad znackou telefonu, nad znackou fenu na vlasy. Ludia v europe su v tomo hrozne zaprdeni. Amik si kupi auto podla toho na co to potrebuje.
Avatar - Barrichello
4. 8. 2014 09:40
Re: Chevrolet skončil?
Ono to není jen Camaro, Vette a Chevy SS. Mezi pořádné chevy nutno počítat i Tahoe, Suburban, Silverado, Colorado, Avalanche, Express atd.