Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chtěli jste jako malí řídit sanitku? Sen si můžete splnit, na prodej je hezká Škoda 1203

Martin Tolar
Diskuze (0)

Poslední dobou často píšeme o drahých starých škodovkách. Nostalgie šroubuje jejich ceny dost vysoko.

To je i případ inzerátu, který jsme našli dnes. Proti cenám za Felicie nebo 100 R je suma 270 tisíc korun celkem přijatelná, ale tohle není elegantní ani sportovní vůz. Jde o sanitku 1203, což není zrovna příjemné auto na jízdu a ani po vás nebude nikdo obdivně koukat. I když možná… Je to přece jen sanitka.

Jde o jeden z pozdějších modelu, který byl poprvé registrován v červenci 1982. Proto již nemá kšilt nad čelním sklem, má černou plastovou masku a hranatá světla. Unikátní je ale její stav po renovaci, a hlavně speciální zvýšená střecha, která umožňovala pohodlnější pohyb v kabině. Takto bylo vyrobeno prý pouze 25 kusů sanitek.

Pohání ji už modernější motor o objemu 1,5 litru. Sanitka má najeto jen přes 66 tisíc kilometrů, což není nijak vysoké číslo a masochistický řidič může autu ještě dost kilometrů přidat. Zůstalo zachováno jak vnitřní uspořádání interiéru, tak vnější prvky včetně speciální krémové barvy, červených pruhů, neprůhledných oken, majáčků a přídavných světel. Na srazech by udělal hodně parády, stačí sehnat si ještě dobovou lékařskou „uniformu“.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme