Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chybí vám u Mercedesu G sebevražedné dveře? S řešením přichází Mansory

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lidé v Mansory často mívají zvláštní nápady. Nově například nabízí majitelům Mercedesu-Benz třídy G sebevražedné dveře.

Už dávno jsme si zvykli, že společnost Mansory často upravuje luxusní automobily v poněkud výstředním stylu. Pravidelně se věnuje také právě "géčku", které umí vybavit nápadným body kitem s výraznými sportovními doplňky, svérázným barevným provedením nebo obrovskými koly. Věnuje se také modifikacím interiéru, které často bývají více či méně křiklavé, a navyšování výkonu.

Video se připravuje ...

Nyní firma přichází s novinkou. Majitelům Mercedesu-Benz třídy G nabízí předělání zadních dveří, a to tak, aby se otevíraly proti směru jízdy.

Sebevražedné dveře, jak se tomuto řešení říká, si v současné době spojujeme zejména s vozy značky Rolls-Royce. Jejich výhodou je, že usnadňují přístup do kabiny, v případě těch zadních samozřejmě na zadní sedadla. Na to ostatně láká samotné Mansory.

Modifikace dveří přitom není zrovna jednoduchým úkonem, jak by se mohlo na první dobrou zdát. Úpravce je musí výrazně přepracovat, je potřeba vyměnit panty, přesunout mechanismus otevírání a zavírání, přesunout kliky. A pak jsou tu detaily jako vnitřní výplně nebo čalounění. Také se musí zahladit stopy po původním řešení. Je to prostě dost práce.

I proto můžeme předpokládat, že si v Mansory za sebevražedné dveře budou účtovat vysokou částku. Jak moc vysokou, bohužel ale nevíme, cenu úpravy společnost nezveřejnila. Modifikaci však nabízí pro všechny verze současné generace třídy G.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme