Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chystá Renault revoluci v dobíjení elektromobilů?

Diskuze (26)
Malá rychlost dobíjení akumulátorů je v současné době jednou z největších slabin elektromobilů. Renault prý má řešení.

Francouzský magazín L’Automobile přinesl informaci, že Renault vyvíjí pro své elektromobily efektivní rychlodobíjení. Právě tato inovace má být podle neoficiálních informací klíčem k úspěchu nových modelů s elektrickým pohonem.

Až v roce 2012 přijde na trh malý elektrický hatchback Zoe, měl by být schopen nabití baterií na 80 % za 30 minut.

Celé kouzlo má spočívat ve speciálním invertoru. Ten bude stát 1500 až 2000 euro, což je desetkrát méně než současné terminály pro rychlé nabíjení. V budoucnu pak má plnit úlohu invertoru (tedy urychlený převod ze střídavého na stejnosměrný proud) přímo elektromotor, nákladný komponent by proto nebyl k procesu rychlého dobíjení vůbec potřeba.

Od nové levné rychlonabíječky si Renault slibuje zvýšený zájem ze strany flotilových zákazníků. Vzhledem k relativně nízké ceně by se také mohl rozšířit do nákupních center, kde by řidiči stihli dobít baterie za dobu nákupu.

Diskuze (26)
29. 4. 2011 10:01
Re: Nesmysly
Tahat politiku na server o autech mi neprijde jako dobry napad. Ale kdyz uz se stalo ... V dobe globalizovaneho trhu je valka naopak velmi drahym zpusobem jak si neco opatrit. Cele iracke dobrodruzstvi je silne prodelecna zalezitost pro americke obcany coby danove poplatniky (pravda velmi vynosna pro nektere Bushovy kamarady).
Avatar - Ronault.
28. 4. 2011 22:42
Re: Krok vpřed
Uhlí tady bude prý ještě 200-300 let, jen ne u nás. A pokud už ne ekologické hledisko, tak by nás měla motivovat soběstačnost, minimálně částečná. Viz třeba Dánsko.
28. 4. 2011 21:50
Re: Krok vpřed
" Pak budou elektromobily ve skutecnosti zajistovat dostatek elektriny behem spicek." Ano, ano, ani Jules Verne by to nenapsal lépe :-) :-)
Vlastně několik kroků vpřed (a zpátky ni krok) :-)
Avatar - jazva
28. 4. 2011 20:23
Re: Krok vpřed
recyklácia hnojív, postrekov a liekov, to si tak celkom reálne neviem predstaviť, ale nedbám. A aj tých plastov je málo recyklovateľných. ;-)
28. 4. 2011 19:56
Re: Krok vpřed
A benzin prameni v lese?