Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën odhaluje 19_19 Concept a nabízí svou vlastní vizi pohodlného cestování

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Citroën 19_19 Concept se řadí mezi zlaté hřeby oslav stého výročí založení francouzské automobilky. Za futuristicky pojatým designem ukrývá maximální zaměření na komfort své posádky.

 

Citroën v letošním roce oslavuje sto let od svého založení. Vedle připomínek minulosti a slavných historických modelů nabízí francouzská značka i řadu pohledů do budoucnosti osobních automobilů. Mezi první z nich se zařadil koncept malého městského elektromobilu Ami One, který měl výstavní premiéru na letošním autosalonu v Ženevě. Na stejném místě byl odhalen i obytný automobil SpaceTourer The Citroënist Concept, jehož základem je sériový model SpaceTourer.

Citroën v letošním roce v rámci oslav svého výročí odhaluje již dříve ohlášený 19_19 Concept, který se má představit návštěvníkům veletrhu VivaTech. Ten se bude konat v Paříži ve dnech 16. až 18. května 2019. V případě tohoto konceptu uvedla Linda Jackson, výkonná ředitelka automobilky Citroën, již v únoru letošního roku, že má představovat ultra komfort v podání francouzské značky.

Citroën 19_19 Concept samotná automobilka uvádí jako opravdu velkolepý objekt, skutečné UFO ve světě automobilů. Koncept s celkovou délkou 4655 mm, šířkou 2240 mm, výškou 1600 mm a rozvorem náprav 3100 mm se může pochlubit skutečně nekonvenčním vzhledem svého zevnějšku. Ten je inspirován letectvím a má připomínat trup letadla i pro vrtulníky typický tvar jejich prosklené kabiny. Pozornost si vedle celku samozřejmě zaslouží i řada detailů, z nichž lze zmínit tvarování LED světel vpředu i vzadu nebo 30palcová kola s pneumatikami Goodyear 255/30 R30, která mají logo značky na pevné středu i při jízdě stále ve vodorovné poloze.  

V případě interiéru přichází inspirace z oblasti bytového nábytku. Cílem je dosáhnout u cestujících příjemného pocitu pohodlí a bezpečí. Sedadla mají jednotlivým cestujícím umožnit nastavení přesně podle jejich vlastního vnímání komfortu. Prostor interiéru lze rozdělit na tři zóny, z nichž tu první tvoří místo řidiče, druhou pohovka spolujezdce vpředu a třetí pak sedadlo ve druhé řadě, které má představovat pohodlné sofa. Citroën 19_19 Concept má sice volant i klasické pedály, ale zcela v duchu dnešních představ o budoucnosti osobních automobilů nabízí řidiči i možnost přenechat řízení zcela na vozidle. Samozřejmostí je zde i hlasové ovládání a s posádkou komunikující proaktivní osobní asistent.  

Futuristický design exteriéru a na pohodlí zaměřený interiér doplňuje v podobném stylu provedený podvozek a pohonný systém. Citroën 19_19 Concept se má díky inteligentnímu aktivnímu řízení a inteligentnímu odpružení s tlumiči s progresivními hydraulickými dorazy pohybovat bez sebemenšího otřesu. Pohon je samozřejmě elektrický a Citroën uvádí, že 19_19 Concept akceleruje z 0 na 100 km/h za 5,0 s a dosahuje maximální rychlosti 200 km/h. Dvojice elektromotorů s celkovým výkonem 340 kW a točivým momentem 800 N.m roztáčí všechna čtyři kola. Baterie s kapacitou 100 kWh mají umožnit dojezd až 800 km. Za pouhých 20 minut lze baterie dobít na dojezd 600 km a nechybí ani možnost bezdrátového dobíjení.

Citroën 19_19 Concept má podle svých tvůrců přinášet zcela nový pohled na dlouhé cesty a to především díky vlastnímu přístupu k poskytování komfortu.

Video se připravuje ...

Zdroj: Citroën   

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

18. 5. 2019 07:58
,,,,,,
bla bla bla, zase internetovi machri tady... 8-s

https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
16. 5. 2019 11:40
No do pr.....
Tak som sa tešil keď som sa dočítal že Citroen chystá nejakú ultimátnu pecku. Čakal som niečo na štýl cxperience, alebo staršieho konceptu Metropolis. Ale toto je príšerné :no:
Avatar - Ada je zase tady
15. 5. 2019 14:32
Re: Citroen....
Spíš na tom otestovat nově postavenou linku na drcení autovraků :-)
Avatar - pradeda777
14. 5. 2019 20:07
Citroen....
...by tento stroj mohl darovat E. Muskoví a on by ho vystřelil na Mars... :-!
http://img2.auto.cz/…0/5708404_v0.jpg?v=0
14. 5. 2019 19:34
Re: Takových výkřiků už bylo ...
naštěstí