Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën se vrací na Champs Élysées

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Stavba budoucí „výkladní skříně“ Citroënu na pařížské třídě Champs Élysées se oblékla do barev značky.

Stavba budoucí „výkladní skříně“ Citroënu na pařížské třídě Champs Élysées se oblékla do barev značky.

Značka Citroën, která obývala tento prostor již od roku 1928, se rozhodla historické místo znovu převzít do svých rukou a vystavět tu svůj svět se všemi hodnotami, které jí jsou vlastní. Nová budova se skleněnou fasádou bude symbolizovat především kreativního a inovativního ducha značky.

Architektonicky velmi zajímavá a neobvyklá stavba, jež byla započata v září roku 2004, je dnes ve fázi hrubé stavby. Velká část roku 2005 bude věnována montáži vnější konstrukce a dohotovení celého objektu, včetně jeho otevření veřejnosti, je plánováno na rok 2006.

V průběhu stavebních prací se Citroën rozhodl „obléknout“ kovovou samonosnou konstrukci, která zasahuje do celé šíře chodníku, oznámením o plánovaném otevření svého komunikačního centra, které bude vybudováno právě zde. Všechny tři plochy stavby jsou nyní zahaleny plachtami, které představují na jedné straně sportovní atributy značky, na straně druhé absolutní novinku model Citroën C4 ve verzi hatchback i coupé a konečně strana souběžná s třídou Champs Élysées odhaluje budoucí tvář nové fasády.

Citroën tak od dnešních dní znovu ožívá na historické adrese 42, avenue des Champs Élysées.

Ondřej Láník
Diskuze (1)