Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Co kdyby Ford oživil Baja Bronco? Vypadat by mohlo takhle skvěle

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Ford Bronco je v posledních dnech snad všude. A není divu, jde určitě o jednu z nejzajímavějších automobilových novinek letošního roku.

Zájem o nové provedení známého teréňáku samozřejmě přitahuje také různé grafiky a virtuální tunery, kteří přicházejí s vlastními nápady, jak Bronco oživit.

To je případ i varianty od Abimelec Design, která podle nás vypadá naprosto úžasně. Vize se navíc zřetelně inspiruje u Bronca první generace upraveného pro terénní závod Baja 1000. 

A protože speciál v roce 1969 tuto soutěž ovládl, přispěchal Ford na začátku roku 1971 s limitovanou edicí Baja Bronco, která vzhledově připomínala závodní vůz.

Nešlo ale jen o design a stejnou livrej, limitka dostala také řadu funkčních změn, které ji k závodnímu speciálu přiblížily. O úpravu se ostatně staral Bill Stroppe, muž stojící právě za závodním Broncem. Edice byla k dispozici do roku 1975.

Grafik Abimelec Arellano si řekl, že zkusí navrhnout novodobé Baja Bronco. Zvolil stejné barvy a podobný přístup jako Bill Strope. Je tu tedy pořádný off-roadový podvozek a nechybí odpovídající pneumatiky.

Jako pohon si umělec vysnil 5,2litrovou kompresorem přeplňovanou V8 z Shelby GT500. Jak se vám představa moderního Baja Bronca líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme