Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette C7 2014: Už se to blíží

Michal Fokt
Diskuze (5)
Máme tu zřejmě poslední upoutávku před světovou premiérou sedmé generace amerického sporťáku Corvette. Pojďme si tedy shrnout vše, co bylo doposud řečeno a nakresleno.

Nejslavnější a nejrespektovanější americké sportovní auto a současně největší konkurent nového SRT Viper už to má za pár - premiéra zbrusu nové, sedmé generace proběhne už v pondělí 14. ledna na výstavě NAIAS v Detroitu a my se dnes můžeme podívat na to, jak to auto sluší v přléhavém elastickém přiléhavém overalu, do jakých se oblékají auta na výstavištích po skončení návštěvních hodin, aby se přes noc nezaprášila.

Série předchozích úniků, špionážních nákresů, videí a dalších výdobytků moderní doby, která téměř nedokáže udržet tajemství, už nám poskytla o sedmé generaci Corvette tolik informací, že nás debut snad ani nemůže překvapit, i tak se na ní ale těšíme. V zářivém laku a nafocená z pečlivě vybíraných úhlů - přesně tak nám umožní udělat si na ní první "kvalifikovaný dojem". VIP hosté navíc budou moci auto vidět v předpremiéře v neděli a vy se budete moci pokochat alespoň prostřednictvím živého videa na konci článku, pokud si na to tedy v pondělí v 1.00 ráno vstanete.

Už dnes víme, že ze všech možných cest, jakými se C7 mohla vydat, byla vybrána na nejpravděpodobnější - zůstane u vozu s motorem za přední nápravou a pohonem zadních kol, přičemž GM nemá potřebu se ohlížet do minulosti a tak bude nová Corvette evolucí designu stávající C6, byť na autě bude možné najít určité prvky, odkazující na auta z druhé poloviny 20. století.

O pohon nové Corvette by se měl starat vidlicový osmiválec small block LT1 o objemu 6,2 l s přímým vstřikováním, proměnným časováním ventilů a vypínáním poloviny válců, jenž by měl disponovat výkonem kolem 340 kW a točivým moment 610 Nm. Díky tomu by měl být schopný zrychlit z klidu na 100 km/h zhruba za 4 sekundy.

http://www.youtube.com/feature=player_embedded

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Michal Fokt
11. 1. 2013 11:49
Re: Pohon všech kol?
Jedná se bohužel o nějakou botu při editaci, původně v textu bylo RWD. :-O Díky za upozornění.
Avatar - Ham.
10. 1. 2013 23:09
Re: Pohon všech kol?
Prošel jsem pár US webů a nikde o AWD ani ťuk.
Avatar - PeterLuk
10. 1. 2013 22:29
Legenda
Dnes som si v bázare pozeral súčasnú, žltú a je to nádhera. Z fotiek sa mi nepáči, ale naživo tyo bola krásavica. :yes:

Na novú sa teším... "Vetta" je legenda a tak to bude asi najväčšia premiéra roku. ;-) :-)
Avatar - elNiino88
10. 1. 2013 19:26
Re: Pohon všech kol?
taky na to čumim jak tele na nový vrata...a ještě píšou že u toho zůstanou, žil jsem v tom že corvette nikdy nebyla 4x4
Avatar - Ham.
10. 1. 2013 18:13
Pohon všech kol?
to jsem něco zachrápal.