Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra Leon přijíždí s exkluzivní sportovní výbavou VZ Cup

Ondřej Mára
Diskuze (62)

Nový přírůstek v modelové řadě vznikl na počest závodních vozů CUP a dostupný bude pro hatchback i kombi Sporstourer.

Nový výbavový stupeň Cupra Leon VZ Cup rozšiřuje již tak poměrně rozsáhlou výbavu výkonného vozu s osobitým charakterem o celou řadu nových komponent v interiéru i exteriéru, díky kterým by měl působit ještě výjimečněji.

Jednou z hlavních dominant přitom najdeme v interiéru, kam automobilka instalovala nová skořepinová sedadla Cup, čalouněná pravou kůží v odstínu černá nebo modrá Petrol. Sedadla, která se poprvé objevila v modelu Formentor VZ5, nabízejí lepší oporu v příčném směru a údajně i vyšší komfort.

Za zmínku stojí zadní stěna sedadel, která je tvořena speciálním panelem z uhlíkového kompozitu, nebo jejich umístění v kabině. Díky nízké poloze totiž sedadla ponechávají maximum volného prostoru a umožňují ekonomičtější sezení, které je u sportovních vozů velmi důležité.

Neméně zajímavou novinkou je pak i specifický sportovní volant Cupra s ergonomicky navrženými a umístěnými ovládacími prvky pro spouštění motoru a rychlou aktivaci režimu Cupra. Moderní a současně sportovní atmosféru v kabině dále umocňuje prošívání na palubní desce v barvě mědi, k dispozici jsou však i odstíny černá nebo modrá Petrol.

Automobilka si pohrála také s vhledem exteriéru. Například pětidvéřový hatchback dostal zadní spoiler z uhlíkového kompozitu s měděnými ozdobnými prvky, který kromě zajímavého estetického pojetí přináší také optimalizaci proudění vzduchu kolem vozidla a minimalizaci turbulencí.

Atraktivitu vozu podtrhuje také obložení bočních prahů z tmavého hliníku a na přání je možné vůz vybavit také kryty zrcátek z uhlíkového kompozitu s měděnými ozdobnými prvky. V podbězích jsou standardně 19“ kola z lehké slitiny s povrchovou úpravou částečně v odstínu mědi. Kola navíc mohou volitelně obouvat i sportovní pneumatiky Bridgestone.

Nový Cupra Leon VZ Cup bude dodáván s širokou paletou motorů, včetně zážehových 2.0 TSI 228kW DSG 4Drive (Sportstourer), 2.0 TSI 221 kW, 2.0 TSI 180 kW a elektrifikované pohonné jednotky 2.0 TSI 180 kW e-Hybrid. Výroba modelu Cupra Leon VZ Cup byla spuštěna v tomto týdnu a první zákazníci se svých vozů dočkají v březnu tohoto roku.

Ondřej Mára
Diskuze (62)

Doporučujeme

Avatar - white label
29. 1. 2022 17:16
Re: Preznackovany seat
Ty základní 18" na CS vypadají (tvarově) taky dost hrozně.
Avatar - twistedTSD
29. 1. 2022 15:38
Re: Preznackovany seat
Clubsport má osmnáctky, cena skoro o 100 k níž.
Avatar - white label
29. 1. 2022 15:27
Re: Preznackovany seat
Naopak, na tebe to fungovalo dokonale, choval ses jako rozmazlený fracek, stačilo ťuknout na tvé přebujelé ego, hned ti tekly nervy a už ses v tom plácal..., "argumenty" na úrovní MŠ.
Ty tu máš dětinsky nekonečné přestřelky pořád, takže znovu, zameť si nejdřív před vlastním prahem a pak můžeš kritizovat ostatní... ;-)
Avatar - white label
29. 1. 2022 15:14
Re: Preznackovany seat
Estoril jo, to je taková designová sportovní klasika, tvarově velmi podobná kola nabízí i Ford, nebo BMW.
Já bych vzal klidně i ty 19" Adelaide:
https://cdn.nwi-ms.com/media/cz/V/mc/CD19UX04/model/07.jpg?F=P8P8&P=UG&M=PDE@PJ9&size=XL
29. 1. 2022 11:44
Re: Prostě Seat za nesmyslný peníze
v tom som po Cupre R skoncil ja :-)