Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cybertruck už dostal i policejní barvy. Sloužit bude s Bugatti Veyron

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Výkonný elektrický pick-up Tesla Cybertruck by se měl již v příštím roce představit i v oficiálních policejních barvách. Garáž přitom bude sdílet s řadou dalších unikátních policejních vozů.

Co mají společného Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador nebo Audi R8? Jistě, jedná se o úchvatné sportovní a supersportovní vozy, kterých na ulici příliš nepotkáte. Všechny byste ale mohli potkat v garážích dubajského policejního sboru, který je svými služebními vozy proslulý. A v jeho sbírkách by se brzy měl objevit další unikát.

Oficiální twitterový učet Dubai Police totiž před pár dny sdílel fotku stříbrné Tesly Cybertruck, kterou na bocích zdobí oficiální zelené policejní barvy. Komentář u fotografie navíc zmiňuje, že nový elektrický pick-up by se měl k policejní flotile připojit již v příštím roce. A to je celkem podivné.

Tesla totiž připravuje výrobu hned několika modelů, mezi kterými nechybí elektrický tahač Semi, pekelně rychlý Roadster druhé generace nebo crossover Model Y, který je pro další budoucnost značky poměrně důležitý. Zahájení výroby modelu Cybertruck se tak očekává až v roce 2021, přičemž nejvýkonnější model by měl opouštět výrobní linky až v roce 2022.

Abdullah Khalifa Al Marri, generálmajor dubajské policie, však již v rozhovoru pro Arabian Business uvedl, že nová Tesla Cybertruck bude sloužit v roli hlídkového vozu především v oblastech, které jsou vyhledávány turisty. Zůstává však otázkou, který z modelů si policisté vybrali. Při pohledu na zbytek garáží bychom si ale nejspíš vsadili na nejvyšší specifikaci se třemi motory, která zrychluje z 0 na 97 km/h během 2.9 sekundy a na jedno nabití překoná až 800 km.

Cena vrcholného modelu startuje na částce 69.900 dolarů (cca 1.624.000 Kč), což pro místní oddělení jistě nebude žádný velký problém. Navíc zatím stačilo pouze složit zálohu ve výši 100 dolarů, která je ještě k tomu vratná. Stejný krok přitom učinilo již přes 250.000 potencionálních zákazníků, jak před časem oznámil Elon Musk.

Tesla Cybertruck však nebude jedinou novinkou v garážích dubajského policejního oddělení. Jen den před oznámení o pořízení nové Tesly se policisté pochlubili objednávkou vozu Mercedes-AMG GT 63 S.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme