Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Czechbus 2011: Fotogalerie z veletrhu autobusů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
První ročník veletrhu autobusů a autobusové dopravy na výstavišti v pražských Holešovicích je v plném proudu.

Průmyslový palác na výstavišti v Holešovicích je od čtvrtka 3. listopadu do soboty 5. listopadu dějištěm prvního ročníku veletrhu autobusové dopravy. Návštěvníci mají možnost prohlédnout si více než třicet městských, meziměstských i zájezdových autobusů umístěných v pravém křídle, zatímco levé křídlo je vyhrazeno především servisní technice, informačním systémům, vybavení a doplňkům pro autobusy.

Společnost TURANCAR CZ, výhradní dovozce autobusů Isuzu, je jedním z hlavních partnerů nového veletrhu. Na svém stánku, který je přímo u vstupu do pravého křídla Průmyslového paláce, vystavuje midibusy Isuzu New Turquoise a NOVO Ultra – Czechbus Limited Editon s rozšířenou výbavou.

Největší expozici má Scania, která letos oslavuje sto let svých autobusů a na svém stánku vystavuje pětici autobusů a v české premiéře představuje model OmniExpress 320. Polská společnost Solaris do Holešovic přivezla meziměstský autobus InterUrbino12 a městský autobus SOLARIS Urbino Hybrid 12, vyráběný ve spolupráci s plzeňskou Škodou.

Společnost MAN Truck & Bus Czech republic představuje autobusy MAN Lion´s Coach, MAN Lion´s Regio a Neoplan Cityliner. Společnost Solbus, výhradní dovozce autobusů Beulas, představuje nový model Aura na podvozku MAN. Světová premiéra tohoto autobusu se odehrála na konci října na veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku.

K největším lákadlům expozice autobusů značky Irisbus, kterou připravila společnost Iveco Czech Republic, patří turistický autobus Magelys Pro, který doplňují modely Citelis, Crossway a Daily.

Pozornost přitahuje i německý Viseon C13 poháněný šestiválcovým motorem MAN. Slovenská společnost Rošero – P s.r.o. vystavuje midibusy na podvozcích Iveco Daily. Značku Volvo zastupuje hybridní městských autobus 7700 Hybrid.

Protipólem moderním autobusům a sympatickou připomínkou minulosti je městský autobus Škoda 706 RO z přelomu čtyřicátých a padesátých let na stánku Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Pohled do možné budoucnosti pak nabízí TriHyBus, který má zastávku před pravým křídlem Průmyslového paláce a provádí okružní jízdu s návštěvníky po areálu výstaviště. Tento městský autobus je vybaven hybridním elektrickým pohonem s palivovými články.

Czechbus 2011 je ve dnech čtvrtek 3.11. a pátek 4.11. otevřen pro odbornou veřejnost a v sobotu 5.11. se jeho brány otevřou i pro laickou veřejnost. Vstupné je první dva dny pro odbornou veřejnost 300,- Kč na osobu, resp. 50,-Kč pro registrované návštěvníky a v sobotu bude vstupné 100,- Kč na osobu pro všechny návštěvníky. Otevírací doba veletrhu je všechny tři dny od 9:00 do 17:00 hodin.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
5. 11. 2011 12:11
Re: Šleha
Ja musím pokárať tvorcov stránky za túto galériu (a vlastne všetky a opätovne). Zase len rýchle nasypaná hŕba fotiek bez popisu, niekedy aby človek hádal, čo vlastne vidí. Hlavne, že sa pod fotku zmestí odkaz na facebook.... :no:
5. 11. 2011 11:44
Šleha
To ISUZU mě položilo >:D
Jinak musim trochu pokárat autora, vypadá to, že šel fotit na veletrh s mobilem.