Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia Sandero: 300.000 kusů Made in Romania

Dariusz Szynder
Diskuze (10)
Dacia oznámila, že z její továrny v rumunském Mioveni vyjela Dacia Sandero s pořadovým číslem 300 000. Jubilejní model byl vybaven benzínovým motorem 1,6 l o výkonu 66 kW a zamířil do Bosny.

Dacia Sandero brázdí silnice celého světa od roku 2008, kdy se představila jako druhá modelová řada rumunského výrobce. Popularitu si získala především díky nízké ceně, spolehlivostí, a ve srovnání se sedanem Logan i větší praktičností.

Od samého začátku je Sandero nejlépe prodávaným modelem značky. Jen v prvním pololetí letošního roku, kdy Dacia prodala celosvětově 181 826 vozů, tvořil model Sandero více než polovinu prodejů.

Kromě továrny v Mioveni je vůz vyráběn také v Casablance a Maroku, pod značkou Renault pak v Kolumbii, Rusku a Jižní Africe.

Modelovou nabídku rumunského výrobce tvoří kromě Sandera ještě model Logan ve verzích sedan, kombi (MCV), pick-up a van. Nově je v nabídce i SUV Duster. Dacia ale chystá i další modely – například městské miniauto nebo sedan větší než Logan.

Nepřehlédněte
TEST Dacia Sandero 1,6 - Hurá do Evropy
TEST Dacia Sandero 1,4 – Drákula pro nenáročné
PŘEDSTAVUJEME Dacia Sandero - O generaci lepší Dacia

Dariusz Szynder
Diskuze (10)
19. 7. 2010 23:34
Re: Dacia je ako Ferrari : ).
jj, přesně tak, když jsem viděl tu popraskanou hlavu u dieselu v Passatu a jak tam tvrdili, že to moc nevadí, protože když se motor zahřeje, olej přestane tolik prosakovat, říkal jsem si že to snad není možný aby si tak extrémního problému nevšimli v ověřovací sérii a co je to sakra za kvalitu. Asi někdo moc "katoval kosty" a stačila počítačová simulace...
Vidím to tak, že dnes si buď člověk koupí auto jednoduché, s vyzkoušenou technikou, kde se toho nemá moc co pokazit, nebo supermoderní káru nacpanou málo otestovanými technologiemi a může se těšit na problémy.
Se Sanderem bych neměl problém, za tu cenu je to velké auto a naprosto v pohodě i co se týká bezpečnosti. Akorát majitel musí překousnout, že se na něj bude každý dívat jako na chudáka - i majitel totálně olítaného deset let starého šrotu z áček.
19. 7. 2010 06:06
Re: Sandero
Tak to zijes asi mimo Evropu 8-s ja jich v Praze videl relativne dost... Ne, troufam si rict ze zrovna ve vasem kraji jich bude jezdit daleko vic ;-)
18. 7. 2010 21:52
Re: Dacia je ako Ferrari : ).
ten test absolvovali aj nemecke skvosty s 2.0 tedeiii a zoradili sa pekne na konci tabulky (cest vynimkam)
Avatar - woody-alien
18. 7. 2010 21:38
Re: Sandero
>:D
Avatar - woody-alien
18. 7. 2010 21:37
Re: Dacia je ako Ferrari : ).
Ta francouzská technika s velkým úspěchem absolvovala test Autobildu na 100,000 km, Ádo. To ale dobře víš, jen prostě nesmíš ztratit tvář. ;-)

Bude to ale pro tebe stále těžší...Na druhou stranu, po těch tvých příspěvcích se krásně usíná. Za to ti patří velký dík. :yes: