Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF pokračuje v dodávkách tahačů CF Electric klientům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost DAF Trucks N.V. ve spolupráci s VDL Groep dodala další tahač CF Electric. Tahač s elektrickým pohonným systémem zamířil do vozového parku společnosti Tinie Manders Transport.

DAF CF Electric je výsledkem společného vývoje DAF Trucks N.V. a VDL Groep. První z těchto tahačů s elektrickým pohonným systémem zamířil koncem loňského roku do služeb nizozemského řetězce supermarketů Jumbo.

Společnost Tinie Manders Transport se sídlem v nizozemském Geldrope je dalším průkopníkem, do jehož vozového parku zamířil DAF CF Electric. Tato firma jej bude využívat ve spojení s elektrickým chladicím návěsem.

Souprava elektrického tahače s návěsem, která ve flotile společnosti Tinie Manders Transport doplní 50 konvenčních vozidel, pak má být využívána pro smluvní přepravu zásilek společnosti DHL.

DAF CF Electric je tahač s konfigurací podvozku 4×2 a vlastní hmotností 9700 kg, vyvinutý pro silniční přepravu nákladů o celkové hmotnosti soupravy až 37 tun v městských oblastech, kde se standardně využívají přívěsy s jednou nebo dvěma nápravami.

Vozidlo vychází z modelu DAF CF – oceněného titulem International Truck of the Year 2018 – a vybaveného elektrickým pohonem využívajícím technologie E-Power od společnosti VDL.

Základem pohonné soustavy je elektromotor o výkonu 210 kW a točivém momentu 2000 N.m napájený lithium-iontovým akumulátorem s celkovou kapacitou 170 kWh.

Model DAF CF Electric má dojezd přibližně 100 kilometrů, takže je vhodný pro velkoobjemovou městskou a příměstskou rozvážku nákladů. Akumulátor disponuje funkcí rychlého nabíjení, za 30 minut dosáhne stavu 80% kapacity akumulátorů. Do jejich úplného nabití stačí pouze 1,5 hodiny.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme