Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Daimler Trucks činí další kroky k autonomnímu řízení nákladních vozidel

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Daimler Trucks patří mezi průkopníky v oblasti vývoje autonomních systémů řízení užitkových vozidel. Nyní pod křídla této divize koncernu Daimler AG míří jeden z předních specialistů na danou problematiku.

Daimler Trucks má na svém kontě řadu projektů zaměřených na vývoj autonomních systémů řízení užitkových vozidel. Mezi nejvýraznější z nich patří prototyp Mercedes-Benz Future Truck 2025 nebo tahač Freightliner Inspiration Truck, který byl plně schválen pro běžný provoz na silnicích a dálnicích státu Nevada.

Pro další vývoj a pokrok v automatizaci řízení užitkových vozidel značek tvořících součást koncernu Daimler AG přispějí specialisté severoamerické společnosti Torc Robotics, v níž získala divize Daimler Trucks většinový podíl.

Společnost Torc Robotics, se sídlem v Blacksburgu ve Virginii, byla založena v roce 2005 a současnosti patří mezi špičku v oblasti vývoje autonomních systémů řízení použitelných pro osobní automobily i těžká nákladní vozidla.

Severoamerická společnost se zhruba stovkou zaměstnanců se může pochlubit úspěšnými testy svých autonomních systémů řízení vozidel prováděnými bez jediné nehody na uzavřených testovacích okruzích i ve skutečném provozu. Společnost Torc Robotics zkoušela výsledky svého vývoje ve více než dvaceti státech a její vozy s autonomním řízením si poradily i s provozem v ulicích Las Vegas.

Společnost Torc Robotics se i jako součást divize Daimler Trucks koncernu Daimler AG bude nadále věnovat vývoji autonomních systému řízení vozidel a výrazněji se zaměří na problematiku těžkých nákladních automobilů.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme