Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dakar 2015 se blíží: Čtenáři, těšte se!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
V neděli 4. ledna 2015 vyrazí všech 665 účastníků z 53 zemí na trasu 37. ročníku Rallye Dakar, který se pojede posedmé na území Jižní Ameriky.

Stejně jako v případě loňského ročníku dakarské rallye, i letos pro vás redakce Auto.cz připraví rozsáhlé zpravodajství přímo ze závodu. Tentokrát však v podstatně větší formě a s daleko výraznější podporou. Vedle již osvědčené formy spolupráce s motoristickou redakcí Českého rozhlasu Radiožurnál a novinářským kolegou Janem Říhou to bude hlavně exkluzivní technické zabezpečení a satelitní propojení se závodním týmem Tatra Buggyra Racing.

Počínaje dnešním dnem, tj. 22. prosince, spouštíme na našich webových stránkách speciální rubriku k Dakaru. V ní se budete až do samotného startu závodu dozvídat úvodní informace o letošním ročníku, včetně různých zákulisních zajímavostí. Představíme vám tedy nejen letošní trasu jako takovou, ale i všechny české účastníky Dakaru, podíváme se do historie závodu a seznámíme vás se zajímavými tuzemskými osobnostmi motorsportu. Podíváme se také na dosavadní české úspěchy v této nejtěžší soutěži na světě, seznámíme se s technikou našich reprezentantů a dozvíte se aktuální dojmy a informace z Buenos Aires od všech českých účastníků.

V průběhu samotné soutěže vás pak budeme zásobovat všestranně pojatým servisem, který bude obsahovat aktuální informace z jednotlivých etap, autentické fotografie, aktuální i souhrnná videa, speciální komentáře, a to všemi dostupnými prostředky a prakticky online. Na 12. ledna, kdy je na soutěži v Chile naplánovaný den volna, pak připravujeme speciální online chat s účastníky rallye (primárně českými). Všichni návštěvníci našich dakarských stránek se budou moci ptát na cokoliv a my se budeme snažit vám odpovědi přetlumočit v co nejkratší době. Současně vás čekají každodenní soutěže o zajímavé ceny.

A ještě jedno důležité upozornění. Náš informační servis bude zaměřený na všechny české závodníky bez rozdílu. Nikoho nepreferujeme ani nezatracujeme. Jakákoliv informace o kterémkoliv českém závodníkovi je pro nás důležitá. Samozřejmě se k vám dostanou také informace globálního charakteru o průběhu Dakaru ve všech čtyřech kategoriích, o zahraničních jezdcích, jakož i zákulisní zajímavosti a průběžné výsledky po etapách nevyjímaje.

Také v letošním roce hrajeme při příležitosti Rallye Dakar o zajímavé ceny. Stačí odpovědět na soutěžní otázku a umístit se mezi nejlepšími.

Soutěžní otázka: Kolik závodních strojů celkem ze všech kategorií bude klasifikováno po projetí cílem Rallye Dakar 2015?

Své odpovědi zasílejte e-mailem na adresu redakce@auto.cz. Do předmětu uveďte DAKAR a do těla e-mailu napište čas odpovědi na soutěžní otázku a Vaše celé jméno, adresu a telefonní číslo.

Vzor odpovědi:

Předmět: DAKAR

Odpověď: 567

Jméno a příjmení, Adresa, Telefon.

Své odpovědi do ankety a soutěže nám zasílejte od 22. 12. 2014 10:00 do 3. 1. 2015 23:59.

Při určení výsledků hlasování se přihlíží pouze k e-mailům ve správném tvaru. Počet zaslaných e-mailů je omezen na 1 odpověď z jedné e-mailové adresy.

Zasláním e-mailu s odpovědí do soutěže se hlasující automaticky stává účastníkem soutěže, ve které ze všech hlasujících vyhrávají výherci, jejichž tip byl nejblíže výslednému času. V případě shody odpovědí rozhoduje čas zaslání odpovědi – dříve zaslaný čas vyhrává. Výhrou je 3x kniha Rallye Dakar v Jižní Americe v hodnotě 599 Kč, jejímž autorem je náš novinářský kolega Jan Říha, a oblečení s logem týmu Tatra Buggyra Racing.

Na konci soutěže budeme mít celkem patnáct výherců:

1. místo: 1x kniha, 1x tričko, 1x kšiltovka

2. místo: 1x kniha, 1x tričko, 1x kšiltovka

3. místo: 1x kniha, 1x tričko, 1x kšiltovka

4. místo: 1x tričko, 1x kšiltovka

5. místo: 1x tričko, 1x kšiltovka

6. místo: 1x tričko

7. místo: 1x tričko

8. místo: 1x tričko

9. místo: 1x tričko

10. místo: 1x tričko

11. místo: 1x kšiltovka

12. místo: 1x kšiltovka

13. místo: 1x kšiltovka

14. místo: 1x kšiltovka

15. místo: 1x kšiltovka

Vyhlášení vítězů proběhne nedlouho po skočení Rallye Dakar 2015.

Pojďte si s webem Auto.cz užít Dakar 2015!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (16)
23. 12. 2014 10:33
Re: pariz-alzir-dakar
A koho zaujíma že teba to nezaujíma? Chcelo by to trochu skľudniť hormóny a prestať písať tie útočné žvásty :no:
Avatar - Barrichello
22. 12. 2014 22:50
Re: De Rooy
Jo DeRooy je pojem a legenda. Jako malej kluk sem vzdy obdivovsl Daf Turbotwin jeho taty. Navic si ty auta stavel sam se svym tymem za podpory fabriky.
22. 12. 2014 22:27
Re: pariz-alzir-dakar
Pokud někoho zajímá ten pravý Africký Dakar, tak se pořád jezdí, jen se to teď jmenuje Africa Eco Race a je to o dost zajímavější podívaná, hlavně pořád auta nesvázaná předpisy přesně podle toho, jak se to té či oné automobilce hodí. Jihoamerický Dakar je opravdu spíš klasická rally, jen dlouhá. Není tam tolik možnost bloudění, orientace je snazší. No a když jim tam napadlo pár čísel sněhu, tak raději zrušili etapu - v Africe se jezdilo i za písečných bouří...
Avatar - 3_diamanty
22. 12. 2014 21:25
Re: pariz-alzir-dakar
ak ta nieco nezaujima tak v pohode necitaj ;-) neurazim sa .... alebo si ma daj do hatelistu podla mna uplne idealne riesenie, skus to a budes mat pokoj

tak mi prepac Gilgit.... tiez som len clovek...

PS: aby som ti to raz a navzdy objasnil ( a oslobodil ta od vecneho rypania do mna kvoli blbostiam ) .... Nie je v mojej moci .... este raz.... Nie je v mojej moci vyhoviet tu prispevkom kazdemu... chapes????? pochop to Gilgit.... to ani nejde ( ved to sam poznas ... ty tu tiez kazdemu nevyhovies a niekoho tiez nemusia zaujimat tvoje reci ) .... ale dam ti radu.... skus si najst v prispevkoch ( a nielen v tych mojich ale aj v tych od inych uzivatelov ) to co ta zaujima ..... a to co ta nezaujima skus sa nad to povzniest alebo preskocit to ..... keby som kazdemu vyhadzoval na oci co sa mi na nom nepaci tak by som si pripadal ako polda alebo buzer.ant ... lenze na toto ja nie som co si si dufam uz vsimol .... ani tu nemam chut nikoho neustale napominat a poucovat co a jak napisal zle alebo ze preco napisal to co napisal.... to ma akosi nenaplna stastim .............. ale o autach pokecat mozeme.... debate o autach sa do buducna nebranim ;-) hezkej vecer Gilgit :yes:
22. 12. 2014 12:49
De Rooy
mezi náklaďákama je to jasné už teď, vyhraje De Rooy na Ivecu Powerstar.