Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dali byste 1,1 milionu za klasickou Ladu? A co kdyby vypadala takhle?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Za 1,1 milionu korun už koupíte hodně zajímavé auto. Napadlo by vás ale, že by stejné peníze mohl někdo chtít za Ladu z roku 1986?

V Německu se jeden takový prodejce nachází. A jak určitě tušíte, nenabízí nějaké obyčejné auto. I když má tento sedan v dokladech rok výroby 1986, mělo by jít o prakticky nové vozidlo. Navíc v závodní úpravě.

Bílá Lada 2105 totiž byla přestavěna v duchu známého rallyeového speciálu VFTS (to znamená Vilnijuskaja fabrika transportnych sredstv, tedy Továrna na dopravní prostředky ve Vilniusu).

Výsledkem je sedan bez nárazníků, zato s nástavci blatníků, zadním spoilerem, nápadným výfukem a díly z uhlíkových vláken. Zajímavě vypadají také bílá kola OZ Racing. Vnitřek je samozřejmě vykuchaný a nechybí v něm bezpečnostní klec, skořepinová sedadla či závodní volant. 

Podle prodejce Lada dostala novou techniku a spoustu nových mechanických dílů, což se týká nejen šasi, ale také pohonného ústrojí. Pod kapotou se ukrývá atmosféricky plněná jedna-šestka o výkonu 136 kW, která spolupracuje s bezsynchronní převodovkou dog-box.

Tak co myslíte, už ta cena dává smysl?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

13. 5. 2020 06:39
Re: oki
jsou i tvorove rozumu mdleho co to daj za oktavii v autosalonu. jo vlastne to je fasunk pro imbecilni rozvazece letacku na susenky a damske vlozky
12. 5. 2020 22:45
Vfts
v tomto případě je cena adekvátní jezdi u nás i nadupanejsi verze z dílen Maďarů je to tak trochu porno na kolech :-!
Avatar - mustafa
12. 5. 2020 22:16
oki
Reálná cena za něco funkčního, na rozdíl od toho, co lidi dávali za zbastlenej Octavia Cup