Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další elektrický Mercedes na dohled. Tentokrát půjde o SUV EQB

David Bureš
Diskuze (5)

Nedávno představené SUV GLB se dočká také elektrické varianty EQB. Dorazí za dva roky.

Mercedes-Benz je jednou z mnoha automobilových výrobců, kteří chtějí v nadcházejících letech výrazně expandovat ve světě elektromobilů. Do roku 2022 chce představit hned 10 automobilů s elektrickým pohonem. Jedním z nich bude i Mercedes-Benz EQB připravovaný pro rok 2021.

Půjde o elektrickou variantu letos představeného kompaktního SUV GLB. S ním bude sice sdílet základ hranaté, účelně navržené karoserie, jednotlivé prvky designu ale budou upraveny ve stylu dalších elektrických Mercedesů rodiny EQ. To by mělo znamenat oblejší linku nebo charakteristickou masku.

Oba automobily mají také sdílet svoji platformu, konkrétně architekturu MFA2 určenou pro kompaktní modely značky. Na rozdíl od mnohé konkurence stuttgartská automobilka nemá specifickou architekturu výhradně pro elektromobily, již představené EQC technicky vychází z konvenčního GLC.

Technické detaily chystané novinky nicméně výrobce musí ještě potvrdit. Není třeba jasné, zda i elektromobil nabídne sedmimístnou variantu jako GLB s konvenčním pohonem. Dojezd se nicméně očekává kolem hranice 300 kilometrů.

Elektrická éra stuttgartské trojcípé hvězdy odstartovala prostřednictvím SUV EQC, které se začalo prodávat v letošním roce. Pokračovat bude v příštím roce, kdy má na trh dorazit elektrický kompaktní hatchback EQA a velkoprostorové EQV. Pro rok 2022 se pak chystá s velkým elektrosedanem EQE. Počítá se též s elektrickou vlajkovou lodí EQS.

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2019 17:22
Re: dojezd
To asi souhlas = tak sakra KDO mu dává ty :yes: ?

Močí a myšlenkově = podobní? :-!
24. 6. 2019 13:46
Re: dojezd
Zbytočne si vymýšľaš a klameš.
Avatar - Zetti
24. 6. 2019 13:36
Re: dojezd
ten je rad ze udrzi moc, na myslenku mu sily nezbyvaji
Avatar - Hammunasakra
24. 6. 2019 13:05
Re: dojezd
Proč = si furt dokola VYMEJŠLÍŠ? Tohle ti tu už včetně odkazů vysvětlovalo a prokazoval = xy lidí

Takže PROČ?
Avatar - Ada je zase tady
24. 6. 2019 12:35
dojezd
konec prvního roku 200km, druhého 150km, třetího 100 a čtvrtý rok nový akumulátor za 1/3 časové ceny vozidla.