Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další firma chce z běžného SUV udělat Urus. Je výsledek lepší než ostatní pokusy?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Lamborghini Urus je určitě pro spoustu lidí velice zajímavým autem. Jenže je také drahé. Co s tím?

Pokud je příčinou vašeho obdivu hlavně design, existuje šance vlastnit jiné auto, které se italskému SUV jen podobá. A protože zřejmě opravdu existují lidé, jimž by taková situace vyhovovala, přišli různí úpravci s vlastními bodykity, které z běžných SUV udělají vůz víceméně podobný právě Lambu.

Zatím posledním přírůstkem je sada od japonské společnosti Craftech. Ta nabízí pětidílný balíček pro Toyotu Harrier, který zahrnuje nové nárazníky, prahy nebo jinou masku chladiče. Nechybí ani odlišná kola. Kompletní paket vyjde na v přepočtu asi 80 tisíc korun.

Na Toyotu vsadil také další japonský úpravce, firma Albermo. Ta ovšem navrhla bodykit na model RAV4. Její sadu tvoří oba nárazníky, boční lišty a výplně otvorů v předním nárazníku se vzorem včelí plástve. Za kompletní bodykit zákazníci dají asi 56 tisíc korun.

Ruský úpravce WS-DV si k úpravě vybral jiné auto. V minulosti na sociálních sítích zveřejnil obrázek modifikované Hondy HR-V, u níž je recept podobný jako u zmíněných Toyot. Je tu nová příď, nechybí sportovní tvary a tak dále.

Bohužel nevíme, jestli se bodykit pro Hondu dostal do prodeje, na webu firmy jsme ho nenašli.

Ale vsadili bychom se, že díly, s jejichž pomocí se kdosi pokusil udělat Urus z Hondy Crosstour, nekoupíte nikde. Jak se můžete přesvědčit v galerii, tohle vyhlíží spíš na domácí práci a nějakého kutila. Výsledek podle toho vypadá.

A když už jsme hledali kopie SUV od Lamborghini, zmínit musíme také auto, které je tak trochu z jiného ranku. Čínské Huansu C60 se totiž Urusu podobá už z výroby. Asi byste si ho s italským vozem nespletli, ale inspirace je zřejmá. Pokud víme, o pohon se stará přeplňovaný dvoulitr.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme