Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další model od Dacie? V blízké době ho nečekejte.

David Bureš
Diskuze (14)
Rumunská automobilka se nyní zaměří na jiné cíle než na rozšiřování nabídky.

Dacia na ženevském autosalonu odhalila novou generaci kombi Logan MCV. Jedná se o zatím poslední nový model této automobilky, v příštích 18 měsících se její nabídka nemá rozšířit o další vůz.

Rumunský výrobce bude chtít místo rozšíření své modelové řady vstoupit na nové trhy. Vedení rovněž doufá, že bude růst podíl Dacie na trhu. „Nyní máme produkty, investice jsou za námi. Teď je tedy čas na to, abychom podojili krávu a soustředili se na růst našeho podniku, který jsme vytvořili," řekl britskému magazínu Autocar Carlos Tavares, šéf automobilky Renault, která Dacii vlastní.

Renault na prodejích vozů značky Dacia čile profituje. Tavares dokonce rumunskou automobilku nedávno označil za dojnou krávu Renaultu.

Do dalších let se však s rozšířením modelové palety Dacia počítá. Automobilka zvažuje levné a jednoduché miniauto o velikosti Fiatu Panda nebo sedan o velikosti Škody Octavia.

Současná nabídka Dacie čítá pět modelů – Logan MCV (na trh se brzy dostane nedávno představená druhá generace tohoto kombi), Logan sedan, stejně veliký hatchback Sandero, SUV Duster a MPV Lodgy.

V následujících měsících je očekáván facelift Dusteru, který se podle některých zpráv měl představit už na ženevském autosalonu. Tam se však ukázala jen limitovaná edice Duster Aventure.

David Bureš
Diskuze (14)
18. 3. 2013 12:09
Re: Logan Van
Je to rebel. :yes:
18. 3. 2013 06:32
Re: dacia ma modelov
No, pokud to "jednou" bude za takovou cenu, tak mam vybrane druhe auto do rodiny :-)

Nez jit pro olitanou jebku z Acek, tak radsi novou Dacii :yes:
18. 3. 2013 06:29
Re: Dokker
To sice JO, ale rozhodne NE na nasem trhu... alespon NE podle webu Dacie :-!
18. 3. 2013 06:08
Re: Logan Van
Cemu se divis?

Holt je to normalni clovek. Normalni clovek totiz nepotrebuje delat ubohe pozy na anonymni diskusi a mit "problem" s presedlavanim na lowend, byt jen pracovne... :-!

Avatar - Ronault.
17. 3. 2013 21:37
Re: Logan Van
Jestli on si neměl raději pořídit Ladu Prioru, měl by to vše od P... nebo Pragovku >:-[]