Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další parádní úprava Suzuki Jimny. Tentokrát připomíná klasický Jeep

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Aktuální Suzuki Jimny má unikátní dar. Stačí relativně málo a dokáže se změnit tak, že připomene auta jiných značek.

Malý teréňák už jsme viděli zejména v podobách připomínajících Land Rover Defender a Mercedes-Benz třídy G. Nedávno se objevila další možnost.

Díky japonské společnosti Marvelous a její sadě nových karosářských dílů se Jimny umí proměnit na vůz designem připomínající slavný Jeep Cherokee generace XJ, která se ve Spojených státech amerických vyráběla v letech 1983 až 2001. A v Číně žila do roku 2014.

Video se připravuje ...

Firma Marvelous pro Jimny nabízí novou masku chladiče s výplní, jež se podobá "grilům" vozů značky Jeep, dále hranaté světlomety s oddělenými směrovkami, nové nelakované nárazníky a nástavce blatníků.

Zajímavou novinku představuje vylepšení podvozku. Úpravce umí zvednout světlou výšku o 38, nebo 76 milimetrů. Přidá také nová hliníková kola obutá do pořádných terénních pneumatik Yokohama.

Na pohonné ústrojí však ve společnosti Marvelous nesahají, pod kapotou tak zůstanou motory továrních parametrů. Kromě atmosféricky plněné patnáctistovky o výkonu 75 kW zákazníci v Japonsku mohou zvolit ještě turbodmychadlem přeplňovaný tříválec o objemu 0,7 litru, poskytující 47 kW.

A ceny? Maska se světly stojí přibližně 29.300 Kč, přední nárazník asi 11 tisíc korun, zadní zhruba 11.400 Kč. Za širší blatníky si firma účtuje 16.900 Kč.

Kompletní úprava - včetně modifikace podvozku a nových kol s terénními pneumatikami - stojí asi 380 tisíc korun, s výraznější světlou výškou pak 439 tisíc.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme