Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další střípek: Porsche poprvé ukazuje přístrojovku Taycanu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Porsche sice potvrdilo, že kompletní představení elektromobilu Taycan se odehraje začátkem září letošního roku, ale již nyní nabízí ochutnávku a odhaluje finální podobu palubní desky.

Porsche Taycan se oficiálně představí 4. září letošního roku během velkolepé akce, kterou bude možné sledovat online. Zbývající dva týdny do tohoto termínu však hodlá německá automobilka využít k vyzdvižení některých schopností a detailů své elektrické novinky.

Porsche se pochlubilo například významným milníkem v testování svého prvního čistě elektrického modelu, když zveřejnilo, že skupina testovacích pilotů s ním na italském okruhu Nardo kroužila 24 hodin a urazila 2.128,1 mil – tedy okolo 3.425 kilometrů.

Na tuto informaci pak automobilka prakticky jen s odstupem několika hodin navázala první oficiálním snímkem palubní desky, odhalujícím, že Taycan se minimálně v oblasti jejího designu vydává ve stopách konvenčních modelů značky Porsche.

Fotografie palubní desky přitom nemá být hlavní novinkou spojenou s modelem Taycan, ale jen doprovázet informaci, že se tento elektromobil stal prvním sériově vyráběným automobilem s integrovaným Apple Music. Majitelé Porsche Taycan budou mít díky tomu možnost streamovat přes 50 milionů skladeb bez reklam a využívat řadu dalších služeb, které jim tato funkce nabídne.

Porsche Taycan samozřejmě nemá být jen přehrávačem na kolech, ale i s elektrickým pohonem zůstane věrné sportovnímu zaměření své značky a podle prozatím neoficiálních informací se můžeme těšit na tři provedení, z nichž to nejvýkonnější má disponovat výkonem až 440 kW (598 k).

Podle starších materiálů automobilky Porsche má Taycan navíc nabízet v kategorii elektromobilů dosud nevídaný trvalý výkon. Bez ztráty výkonu má být totiž možné absolvovat několik akcelerací v řadě. Maximální dojezd na jedno nabití baterií má přesahovat 500 kilometrů podle metodiky EU.

Zdroj: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Dinar
21. 8. 2019 07:28
Re: ...
Lidi odkládají kvalitní hodinky a nahrazují je Apple Watch?
Co si, Kefalín, představuješ pod pojmem "kvalitní hodinky", a kteří "lidi"?
20. 8. 2019 20:43
...
Bezcenej display balast to asi nebude, když dnes lidi odkládají kvalitní hodinky a nahrazují je Apple Watch v lepším případě, Čínou v tom horším...
20. 8. 2019 19:26
"přístrojovka"
Bohužel to vypadá, že jediný přístroj budou ty stopky nahoře. Zbytek bezcenný displaybalast :-(
Avatar - Ada je zase tady
20. 8. 2019 19:04
500km dojezd?
A teď tu o červené karkulce... :no: