Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche oficiálně potvrdilo termín premiéry modelu Taycan

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)

Porsche Taycan se stane prvním sériově vyráběným a zákazníkům nabízeným elektromobilem své značky. Důležitost tohoto modelu potvrzuje i jeho odhalení prostřednictvím online živého přenosu 4. září roku 2019.

 

Porsche Taycan, vycházející z konceptu Mission E, se představí začátkem září letošního roku během velkolepé akce. Ta bude probíhat na třech klíčových místech zároveň. Prozatím automobilka uvedla, že se má jednat o Německo, Kanadu a Čínu. Porsche tím dává jasně najevo, že čínský trh je pro něj vedle evropského a severoamerického skutečně tím nejdůležitějším.

Průvodcem premiérou prvního sériově vyráběného elektromobilu značky Porsche se stane Mark Webber. Samotná automobilka oficiálně uvádí, že akce bude zahájena ve středu 4. září 2019 v 15:00 v Německu, 21:00 v Číně a 9:00 v Kanadě. Premiéru pak má být možné sledovat online a bude přenášena živě s komentářem v anglickém jazyce na newsTV.porsche.com.

Porsche Taycan, vycházející z konceptu Mission E, má být podle prozatím neoficiálních informací nabízeno ve třech konfiguracích, jejichž označení vychází z tradičního značení modelů značky. Základem má být standardní Taycan, výše by měl být postaven Taycan Carrera 4S a na vrcholu nabídky má stát Taycan Turbo.

Základní Taycan by měl být osazen lithium-iontovou baterií o kapacitě 80 kWh, pohonem pouze zadních kol a elektromotorem o výkonu 240 kW (326 k) nebo 280 kW (381 k). Ve středu nabídky stojící Taycan Carrera 4S má být vybaven lithium-iontovou baterii o kapacitě až 96 kWh, pohonem všech a disponovat výkonem 320 kW (435 k) nebo 360 kW (489 k). Vrchol v podobě provedení Taycan Turbo pak má mít rovněž baterii s kapacitou 96 kWh, ale jeho nejvyšší výkon má být až 440 kW (598 k).

Podle starších materiálů automobilky Porsche má Taycan nabízet v kategorii elektromobilů dosud nevídaný trvalý výkon. Bez ztráty výkonu má být totiž možné absolvovat několik akcelerací v řadě. Maximální dojezd na jedno nabití baterií má přesahovat 500 kilometrů podle metodiky EU.

Zdroj: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - holden2
12. 8. 2019 16:30
kam chodej
na ty debilni nazvy?
Avatar - elektrikar
12. 8. 2019 14:05
Re: Ty zrychlení v řadě jsou fakt
http://www.hybrid.cz/…-3-rychle-stoupa
Avatar - WinDiesel
12. 8. 2019 13:13
Re: Ty zrychlení v řadě jsou fakt
Musk teď dobře nespí.
Ještě že mu dobře platí z NASA :*) :*) :*)