Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další SUV kupé od BMW? Takhle by mohla vypadat nová X2

Jan Zajíc
Diskuze (1)

BMW usilovně pracuje na druhé generaci crossoveru X2. Jak naznačují fotografie a videa maskovaných prototypů, nástupce bude mít vzhledem výrazně blíž k SUV kupé.

Současné BMW X2, které se světu představilo v roce 2017, je přitom spíš zvýšeným hatchbackem.

První snímky prototypů však poodhalují výrazně "sportovnější" zadní partie se svažující se střechou. Nová X2 by tak mohla do velké míry převzít siluetu větších modelů X4 a X6.

Video se připravuje ...

Druhá generace BMW X2 bude velice pravděpodobně blízkým příbuzným nové X1, kterou německá automobilka odhalila na začátku června. Vozy budou nejen sdílet techniku, ale jistě i některé designové prvky.

Právě z tohoto předpokladu vycházejí návrhy nezávislých grafiků, kteří představují vlastní vize, jak by nová X2 mohla vypadat. Jednu stvořil grafik pro server Kolesa.ru, jiná se objevila na webu bmwblog.com.

A zajímavé je, jak se oba návrhy liší. Oba sice nabízejí podobnou masku chladiče, podobné přední světlomety, zapuštěné kliky a samozřejmě také svažující se střechu, v mnoha ohledech jsou ale výrazně odlišné. Auta mají jiné nárazníky a především odlišná řešení zadních partií.

Ruská vize přichází s pojetím zahrnujícím štědřejší prosklení, druhý koncept dostal masivní C-sloupek, na němž najdeme logo BMW - tedy prvek, který je typický pro současnou X2.

Druhá generace crossoveru X2 by se mohla světu představit příští rok. A jsme zvědavi, která z těchto vizí bude mít nakonec blíže realitě.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
20. 10. 2022 11:11
zase ta ruZká blamáž?
:no: