Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dartz se vrací, základem unikátní novinky je Hummer H2

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Dartz Prombron Black Stallion představuje nejnovější kreaci z dílen lotyšské společnosti Dartz Motorz, proslavené výrobou opulentních luxusních vozidel.

Dartz se proslavil výrobou extrémně luxusních terénních automobilů na základech ruského vozidla Kombat T-98, na něž navázal neméně luxusními a extravagantními stroji s technikou značky Mercedes-Benz, kterou využívá i u svých současných modelů.

Dartz Prombron Black Stallion má na rozdíl od svých předchůdců za základ již nevyráběný Hummer H2 a důvodem má být údajně skutečnost, že vznikl na zakázku pro nejmenované filmové studio. Dartz prozatím mohl pouze uvolnit snímky tohoto vozu, ale nesmí zmiňovat film, v němž tento automobil uvidíme a dokonce ještě nesmí ani poodhalit interiér.

Působivé černé monstrum díky novým povrchovým panelům své karoserie zdatně maskuje svůj původ v SUV, jehož výroba skončila před deseti lety. V případě techniky nejsou prozatím k dispozici žádné bližší informace, ale v přídi bude s největší pravděpodobností i nadále pracovat zážehový vidlicový osmiválec, který v závislosti na roku výroby disponuje objemem 6,0 l nebo 6,2 l.

Dartz se při volbě jména pro tento vůz inspiroval stejně jako u řady svých předchozích modelů ve světě helikoptér a označení Black Stallion odkazuje na Sikorsky CH-53E Super Stallion, který je největším a nejtěžším jednorotorovým vrtulníkem v současných ozbrojených složkách USA.

Zdroj: Dartz Grupa

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme