Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dechberoucí narozeninový dárek. Lak tohoto Rolls-Royce Cullinan vznikal natřicetkrát

Marek Bednář
Diskuze (0)

Speciální Rolls-Royce „The Pearl Cullinan“ je dárkem k devadesátinám, na kterém se pracovalo téměř dva roky. Vnější lak, který prošel mnoha zkouškami, aby vydržel arabské slunce a vypadal přitom výjimečně, je jen jedním dílem skládačky.

Pro automobilky, jako je Rolls-Royce, je naprosto normální stavět auta přesně na míru zákazníkům. I mezi takto vzniklými vozy však je kousek s názvem The Pearl Cullinan jedinečný – lakovna potřebovala 30 pokusů na to, aby výsledný odstín trefila přesně správně.

Práce na „perleťovém cullinanu“ započaly zkraje roku 2022 z popudu oddaného zákazníka Rolls-Royce ze Spojených arabských emirátů, který chtěl dát svému otci speciální dárek k devadesátinám. Vedení značky se tedy setkalo s otcem, aby poznali jeho život a jeho záliby – a na tomto základě vznikl speciální vůz.

Perleťově růžová barva exteriéru, kterou dokončit bylo tak náročné, je jen jedním prvkem z několika. Přesto se jí automobilka věnovala opravdu důkladně, kromě zkoušek v simulovaném denním světle ji podrobovala také zkouškám pod skutečným ostrým sluncem blízkého východu a testovala její odolnost, zda vydrží vedro a spoustu UV záření.

Video se připravuje ...

Doplňkem je ručně malovaná linka z růžového zlata na karoserii a také růžovým zlatem potažená soška Spirit of Ecstasy na kapotě. Stejný motiv pokračuje i na obložení prahů, viditelném při otevření dveří.

Interiér nabídne kůži v kašmírově šedé barvě na předních sedačkách a v červené Ardent vzadu, inspirované materiálem, na němž se prezentují perly. Také vyhotovení obložení interiéru z ořešákového dřeva připomíná krabičky na perly. S těmi je totiž rodina zákazníka úzce spojena.

Vetknuta v dřevěném obložení, ale i na dalších místech interiéru, je perleť v různých – a pořádně složitých – ornamentech. Příkladem jsou výklopné stolečky pro zadní pasažéry, které jsou perletí pokryté téměř celé, a také hodiny na palubní desce jsou obloženy stejným materiálem. Konečně stojí za zmínku také zlatou nití vyšité emblémy RR v hlavových opěrkách.

Marek Bednář
Diskuze (0)

Doporučujeme