Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Defender je auto do terénu. S tím od Mansory to ale ani nezkoušejte

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Portfolio modelů, které se dostaly pod křídla úpravců z Mansory, se rozrostlo o Land Rover Defender.

Snažím se nepatřit k těm, kteří každý výtvor německého úpravce Mansory odsoudí s posměškem, aniž by si upravený model stihli prohlédnout. Je pravdou, že spousta úprav je více než kontroverzní a diskutabilní. Na druhou stranu poptávka existuje, takže svou práci dělají v Mansory dobře.

Novým modelem, na který položilo Mansory svůj rukopis, je Land Rover Defender. Jmenuje se Defender Black Edition a patří k těm méně kontroverznějším výtvorům úpravce. Problém může být v tom, že jedním z úkolů moderního Defenderu je být provozuschopným v terénu. A to si s těmito úpravami nedokážu představit. 

Jak je zvykem, hlavní slovo mají uhlíková vlákna, která se nachází na nárazníku, mřížce chladiče, kapotě, bočních lištách, zrcátku, zadním nárazníku a víku zavazadlového prostoru. Kola o velikosti 24 palců s pneumatikami 295/30 R24 jsou dalším důkazem toho, že na upravené silnici můžete s tímto Defenderem zazářit, ale do terénu s ním raději nejezděte. 

Exteriér je typicky doplněn oranžovými akcenty, které se přenášejí také do interiéru. Oranžová si tu notuje s černou, konkrétně na koberečcích, sedadlech nebo dveřních panelech. Na stropu si můžeme všimnout LED světýlek, které připomínají hvězdnou oblohu Starlight od Rolls-Royce. 

Video se připravuje ...

Pod kapotou tohoto Land Roveru Defenderu 90 se nachází pětilitrový motor V8, v továrním nastavení naladěný na 386 kW (525k) a 625 Nm točivého momentu. Po úpravách od Mansory výkon šplhá na 650 koní a 870 Nm točivého momentu. Z nuly na sto se dostane pod pět vteřin, konkrétně za 4,7 sekundy. 

Produkce Defenderu Black Edition je omezena na celkový počet 10 kusů. Mansory poté připraví stejnou edici na větší verzi Defenderu s označením 110. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme