Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design nástupce Aventadoru možná unikl na internet. Líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Automobilka Lamborghini by už v březnu měla představit nástupce modelu Aventador. Možná víme, jak bude vypadat.

Na sociálních sítích se totiž objevily dva obrázky, které údajně prozrazují design supersportovní novinky. Evidentně nejde o fotografie, ale spíš o počítačově vytvořené modely, které by se daly použít v nějakém katalogu nebo třeba v konfigurátoru.

Video se připravuje ...

Možná uniklé obrázky navíc potvrzují, co naznačily různé fotografie a videa maskovaných prototypů zachycených během testování a také patentové snímky, které se nedávno objevily na stránkách Světové organizace duševního vlastnictví (WIPO), tedy že nástupce Aventadoru nabídne agresivnější a "divočejší" design.

Všimnout si můžeme nových a poměrně malých světlometů, u nichž zaujme také provedení denního LED svícení, připomínající písmeno Y. Tento prvek se poprvé objevil u konceptu Terzo Millennio z roku 2017.

Vůz dále ohromí spoustou různých prolisů, například v přední kapotě nebo dveřích. Bočním partiím vyloženě dominují obrovské otvory pro přívod vzduchu k motoru, vzadu najdeme úzké světlomety, masivní difuzor a koncovky výfuku vyvedené mezi světly. Světlomety se opět chlubí grafikou ve tvaru písmene Y. A zmínit musíme ještě neobvykle provedené partie karoserie okolo pohonné jednotky.

Tou by mimochodem měl zůstat vidlicový dvanáctiválec, bude však zřejmě zcela nový a především elektrifikovaný. Vůz totiž dorazí jako plug-in hybrid, podle některých spekulací s výkonem okolo 1000 koní.

Nástupce modelu Aventador se má představit v průběhu března letošního roku a ještě letos by měla odstartovat jeho výroba.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme