Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Detroit: Jeep Rescue - Mud story

Ladislav Čermák
Diskuze (3)
Nejnovější dědic legendární okaté masky po válečných prapředcích pojal všechny dostupné technologie, zajišťující bezpečný návrat jak posádce, tak případným obětem nehody daleko v poušti, džungli, v horách, nebo kdekoliv jinde.

Nejnovější dědic legendární okaté masky po válečných prapředcích pojal všechny dostupné technologie, zajišťující bezpečný návrat jak posádce, tak případným obětem nehody daleko v poušti, džungli, v horách, nebo kdekoliv jinde, kam vedou místo cest neprostupné terény. Koncept Jeep Rescue je obří pětimístný terénní vůz ortodoxní rámové konstrukce, poháněný vznětovým motorem Cummins, s hydropneumatickým pérováním vpředu a listovými pružinami vzadu. To není nic vyjímečného, Rescue ovšem tahá další trumfy - měnitelnou světlou výšku vč. supervysoké brodící polohy, mamutí run-flat pneumatiky s dálkově měnitelným tlakem, eliminující potřebu rezervy, kameru na podvozku do nejtěžšího terénu, demontovatelné 4 bodové zádržné postroje pro totéž, dálkově ovládané navijáky na obou koncích, výkonné LED světlomety a hledáčky, vysílačku, satelitní telefon, digitální kameru s možností satelitního přenosu a 3-D topografický a navigační systém.

Při samotném zásahu ještě pomáhá 10 kW alternátor pro záchranné pomůcky a pasivní infračervená kamera. Karoserie se díky totální variabilitě, umožněné rámovou konstrukcí, přizbůsobí doslova všem podmínkám. Je možné demontovat nejen zadní stahovací díl střechy, ale i přední skleněný, všechny dveře, zadní sedačky a navrch ještě sklopit čelní sklo.

Pokud tento univerzální nástroj najde cestu do sériové výroby, tak se rozhodně bude jednat o nejvšestrannější terénní vůz světové produkce, navíc okořeněný slavnou tradicí.

Ladislav Čermák
Diskuze (3)