Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dlouhodobý test Dacia Jogger: Skromný jezevčík uveze půlku redakce

Martin Jeník Petr Slováček
Diskuze (1)

Minimálně jednou za týden nastane hvězdná chvilka pro redakčního nováčka, Dacii Jogger, která u nás odstartovala roční test. To když po Praze vyzvedáváme testovací vozy a každý najde v sedmimístném autě prostor k sezení.

Sedmimístná dacia se pro redakční potřeby hodí jako sůl. Jen dozadu se nikdo dobrovolně nežene. Končívají tam služebně mladší členové redakce. Naštěstí jejich zpupné brblání není vpředu tolik slyšet, vždyť interiér joggeru je doslova gigantický!

Jak jsme zjistili na vlastní kůži – samozřejmě za účelem testování –, dovnitř naložíte podlahu na přívěsný vozík nebo interiérové dveře, a ještě v pohodě zaklapnete kufr! V zimě počítáme s pohodovou přepravou lyží v kabině a sáněk v kufru, aniž by to pasažérům ubíralo na komfortu.

Z toho je patrné, že transportní možnosti jezevčíka využíváme na maximum. Za první týdny soužití už jsme ho protáhli na letišti kuželkami, srovnali s plynovou verzí na LPG, a dokonce vyvenčili na pořádně dlouhý výlet k moři do Řecka.

Divíte se nám, že jsme ho ze srovnávacího testu importérovi vůbec nevrátili, a rovnou zůstal v redakci na roční test? Jak by řekl znalec filmového kýče – vypadá to na začátek krásného přátelství!

Video se připravuje ...

Zásah do živého

Už dlouho nepamatujeme, že by nějaké auto vyvolávalo tak vřelý zájem u diváků jako jogger. Kdekoliv jsme se s ním ukázali, ihned se na něj seběhli podívat poučení majitelé dacií: „Už jsme o něm slyšeli, sedm míst za čtyři sta tisíc. To je paráda!“

Ze strany automobilky šlo zkraje letošního roku zjevně o zásah do černého – připomínáme, že vzali technický základ modelu Sandero a za sloupkem B ho natáhli a zvýšili.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Martin Jeník Petr Slováček
Diskuze (1)

Doporučujeme