Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dodge oslavuje 50 let modelu Challenger stylovou výroční edicí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Dodge Challenger první generace se představil před padesáti lety a automobilka nyní jeho tehdejší vstup na trh oslavuje stylovým paketem pro aktuálně nabízenou třetí generace tohoto modelu.

Dodge Challenger si oproti svým největším konkurentům, jimiž jsou Ford Mustang a Chevrolet Camaro, dával se vstupem na trh na čas a jeho první generace měla premiéru na podzim roku 1969 v provedení pro modelový rok 1970.

Dodge v souvislosti s touto skutečností uvádí 50th Anniversary Edition, což ovšem není nové provedení modelu Challenger, které se pro modelový rok 2020 zařadí po bok standardních verzí, ale jedná se o příplatkový paket výbavy. Novinka bude k dispozici pro Challenger v provedeních GT RWD, R/T Shaker, R/T Scat Pack Shaker a R/T Scat Pack Shaker Widebody za cenu od 4995 amerických dolarů, což je zhruba 116.000 Kč.

Paket 50th Anniversary Edition obsahuje mimo jiné jeden ze sedmi odstínů laku karoserie, odkazující na první generaci modelu Challenger, v kombinaci s černou kapotou vpředu i vzadu a střechou, kapotu motoru Shaker s otvorem pro funkční sání, 20palcová kola Gold School se specifickým designem v závislosti na verzi, šedou barvou lakované brzdové třmeny Brembo, loga Challenger 50 na přídi i zádí a speciální logo 50 ve světlometech.

Interiér vozů s výročním paketem vsadí na černou a nabídne mimo jiné sedadla potažená kůží a Alcantarou, která budou disponovat vyhříváním i odvětráváním a ozdobena vyšívanými odznaky s číslem 50. Standardem je prošívání čalounění sedadel i dalších částí interiéru nití v barvě odpovídající odstínu karoserie. Na výročí odkazují i koberce a pod výdechem ventilace před spolujezdcem umístěná plaketa s identifikačním číslem v rámci plánovaného limitovaného vydání.

Dodge plánuje, že paketem 50th Anniversary Edition vybaví pouze 70 vozů v každém ze sedmi nabízených laků karoserie a každé ze čtyř verzí, pro něž je tato příplatková výbava dostupná. Výsledkem má být celkem 1960 vozů ve výročním provedení. Vedle nich pak bude všechny vozy Challenger Hellcat a Hellcat Redeye pro modelový rok 2020 vybaveny speciálním odznakem 50th Anniversary na masce chladiče.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
23. 11. 2019 11:28
Challenger nestárne
ty tvary sou nadčasové no...po upgrade interiéru už to navíc vevnitř nepůsobí tak chudě jako to bylo u starších ročníků
Avatar - M1chal
22. 11. 2019 20:05
paráda
Prosím jednoho ve zlaté :-! :*)
Avatar - 3_diamanty
22. 11. 2019 17:44
tip na darcek
https://www.dracik.sk/…dge-charger-r-t/

pekny zberatelsky kusok nielen pre decka :yes:
22. 11. 2019 15:34
Paráda!
Už běžné verze jsou super, ale toto je opravdová náádhera!!! :-) :yes: :yes: :yes: