Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dražší auta s většími odpočty

Libor Zezulka
Diskuze (18)
V rámci nového zákona, který přinese daňové úlevy zejména méně majetným rodinám s dětmi, dojde zřejmě ke snížení limitu na odpočet z nákladů při nákupu firemního vozu.

V rámci nového zákona, který přinese daňové úlevy zejména méně majetným rodinám s více dětmi, projednávali poslanci i tematiku odpočtů nákladů při nákupu firemního vozu. V letošním roce byl limit na odpočet z nákladů snížen z 1.5 milionu na 900 tisíc. Příští rok by se podle návrhu Miroslava Kalouska měl limit vrátit na původní hranici. Kalousek podle serveru idnes získal již podporu v rozpočtovém výboru i u ministra financí, takže změna pravděpodobně projde.

Poslanci by schválením vyššího limitu vyhověli tlaku prodejců dražších vozů, kteří letos zaznamenali nižší prodeje. Podle Miroslava Kalouska došlo k diskriminaci na trhu osobních automobilů a navíc k propadu výběru daně z přidané hodnoty. Před rokem ovšem poslanci obhajovali snížení limitu také tím, že se vybraná částka na DPH zvýší. Kromě vyšších odpisů na auta si budou moci podnikatelé rychleji odečítat z daní počítače či software.



komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (18)