Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS: Nabídku luxusní značky obohatí malé SUV

David Bureš
Diskuze (4)
PSA reaguje na zvyšující se zájem zákazníků o zvýšené automobily. Prodeje luxusní značky DS bude chtít podpořit malým SUV.

DS od loňského roku funguje jako samostatná značka. Spolu s tímto osamostatněním od Citroënu chystá rozšířit paletu svých modelů. Novinkou bude malé SUV, které bude chtít konkurovat takovým vozům jako Mini Countryman a Mazda CX-3.

Francouzský magazín Auto-Moto v létě psal, že malé SUV v nabídce značky nahradí dnešní hatchback DS 3, nyní ale britský Auto Express tvrdí, že se bude prodávat po jeho boku. DS totiž rovněž pracuje na druhé generaci malého hatchbacku. Oba vozy se mají začít prodávat v roce 2018.

Druhá generace modelu DS 3 i chystané malé SUV budou postaveny na shodné platformě. Bude se jednat o novou modulární architekturu, kterou PSA chystá pro malé vozy. Zatímco hatchback bude i nadále třídveřový, SUV použije praktičtější pětidveřovou karoserii.

Připravovaná platforma EMP1 doplní dnešní EMP2 určenou pro kompaktní vozy a vozy střední třídy, přičemž ji v budoucnu využije asi deset modelů koncernu PSA. Vedle dua od DS také třeba nástupce Peugeotu 208. PSA na ní pracuje společně s čínským Dongfengem.

Příď malého SUV s šestihrannou mřížkou chladiče naváže na nedávno modernizované vozy značky DS. Zadní sloupek karoserie připomínající žraločí ploutev se inspiruje u dnešní DS 3. Zatímco letos představený DS 4 Crossback je jen zvýšeným hatchbackem, chystaný model má být skutečně malým SUV.

Pod kapotou se objeví inovované motory reagující na chystané zpřísnění měření emisních norem, ke kterému má v Evropské unii dojít v roce 2017. Tříválec 1.2 PureTech je relativně nový, a tak se tolik měnit nebude, větší změny ale čekají čtyřválec 1.6 THP nebo turbodiesel 1.6 BlueHDi.

DS už v tuto chvíli jedno SUV nabízí – 4,55 metru dlouhý model 6WR. Tento automobil je ale nabízen výhradně na čínském trhu. Spekulace, že by se mohl podívat i do Evropy, se zatím nenaplnily.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - white label
3. 12. 2015 23:42
Re: A v čem je značka DS luxusní?
...bohužel.
3. 12. 2015 23:40
A v čem je značka DS luxusní?
Otázkou zůstává, v čem je vlastně značka DS "luxusní"? (tedy kromě ceny a chromových cingrlátek). Skutečně prémiová značka přece musí v prvé řadě nabízet špičkovou techniku, a ta se zatím od mainstreamového Citroënu (který má v poslední době dokonce sklony k low-endu) nijak neliší ne?
Avatar - Martin911Turbo
3. 12. 2015 13:34
SUV z Cactusu
[odkaz]

https://youtu.be/ZJGBBn6p-Q4

Tohle se mi líbí a bral bych to