Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati Scrambler má svou soutěž přestaveb. Přihlásit se může každý!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Ducati slaví s rodinou modelů, které spojuje jméno Scrambler prodejní úspěchy a i díky tomu vyhlašuje již třetí ročník akce Custom Rumble. Ta představuje celosvětovou soutěž přestaveb, do níž lze přihlásit jakoukoliv upravenou Ducati Scrambler.

Ducati uvedla Scrambler na podzim jako osmistovku, kterou bylo v následujících letech možné pořídit v jednom z mnoha provedení. Pro modelový rok 2019 se osmistovka dočkala důkladné modernizace a opět nabízí možnost výběru z několika různých verzí.

Vedle modernizovaného zakladatele úspěšného rodu je k dispozici ještě čtyřstovka Scrambler Sixty2 a od modelového roku 2018 je v nabídce trojice nových členů rodiny v podobě modelů Scrambler 1100, Scrambler 1100 Special a Scrambler 1100 Sport.

Ducati v souvislosti s loňským představením modernizované osmistovky připomínala, že modelová řada Scrambler se v roce 2015, jenž byl jejím prvním na trhu, stala 10. nejprodávanějším motocyklem na světě mezi stroji s objemem motoru nad půl litru. Takového úspěchu doposud nedosáhl žádný z modelů značky Ducati a za první čtyři roky produkce bylo prodáno přes 55.000 zástupců rodiny Scrambler.

Popularita strojů z rodiny Ducati Scrambler je skutečně velká a specializované firmy i samotní majitelé těchto motocyklů se často pouští do jejich individualizací. Ducati si je této skutečnosti plně vědoma a proto již v roce 2016 uspořádala první ročník soutěže Custom Rumble, zatímco druhý pak probíhal na přelomu let 2017 a 2018.

Custom Rumble měl podobný úspěch jako samotné motocykly modelové řady Scrambler a Ducati proto nyní spouští jeho třetí ročník, kterého se může účastnit prakticky kdokoliv, což znamená, že se soutěž neomezuje pouze na stavby z dílen prodejců značky nebo firem specializujících se na úpravy motorek. Ducati Scrambler lze nyní přihlásit do jedné z pěti kategorií.

Rocker je první soutěžní kategorií a účastnit se jí lze se čtyřstovkami a osmistovkami upravenými ve stylů café racer. Pravidla této kategorie vyžadují stejné průměry kol vpředu i vzadu, silniční pneumatiky, nízká dělená řídítka a sedlo odpovídající danému stylu.

Cut Down je kategorie určená pro čtyřstovky a osmistovky. Zde pravidla požadují kola stejných rozměrů, silniční pneumatiky, nízká řídítka a jednomístné ploché sedlo. Samotný název této kategorie naznačuje, že je určena pro jednoduše řečeno „očesané“ motorky ve stylu brat, bobber apod.

All Terrain dává již svým názvem jasně najevo, že míří do terénu. Opět se jedná o kategorii určenou pro čtyřstovky a osmistovky. Zde pravidla vyžadují terénní pneumatiky a kola v kombinaci přední 21 a zadní 17 palců nebo přední 19 a zadní 17 palců.   

Outsider je kategorie připravená pro čtyřstovky a osmistovky prakticky bez jakýchkoliv omezení v provedených úpravách a použitých materiálech.

Bully je poslední kategorií třetího ročníku soutěže Custom Rumble a je vlastně stejná jako Outsider s jediným rozdílem a to tím, že je určena výhradně pro všechny verze modelu Scrambler 1100.

Zájemci u účast, kteří ještě nemají hotové úpravy svých strojů, mají relativně dost času, protože přihlásit se lze prostřednictví webu scramblerducati.com/custom-rumble až do 31. prosince letošního roku. Na sociálních sítích pak má úpravce sdílet snímky své stavby a od 30. ledna 2020 do 15. března 2020 pak má probíhat hlasování veřejnosti, z nějž vzejde pětice finalistů, resp. vítězů každé kategorie, z níž bude vybrán absolutní vítěz.  

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme