Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dům Henryho Forda je na prodej, většina vybavení je původní

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Henry Ford v domě bydlel mezi lety 1908 až 1915, než ho popularita vyhnala do klidnější lokality. Na dveře mu totiž neustále klepali žadatelé o práci. 

Detroitský domov jednoho z nejslavnějších mužů automobilového průmyslu je po téměř 40 letech opět na prodej. K prodeji domu a přestěhování na novou adresu, kterou byla nemovitost Fair Lane v Dearbornu, přitom rodinu víceméně donutila rostoucí popularita zakladatele slavné značky.

Po představení Fordu Model T, který od roku 1908 začal měnit podobu automobilového průmyslu, už totiž rodina neměla v domě mnoho soukromí. Kolegové z Carscoops dokonce citují Marka Campbella z Henry Ford Heritage Association, podle kterého lidé neustále klepali na dveře domu a žádali Forda o práci.

Dům po prodeji vystřídal pár vlastníků, než ho v roce 1985 koupili Jerald a Marilyn Mitchell, podle všeho teprve čtvrtí vlastníci domu. Ti však, jak prozradili v rozhovoru pro Crain’s Detroit, nikdy nepovažovali nemovitost za svůj dům. Vždy to pro ně byl především dům pana Forda, který spravovali a udržovali.

Video se připravuje ...

I díky jejich péči, údržbě a renovacím se jim tak podařilo dům uchovat v téměř dokonale původním stavu. To platí ostatně také o jeho vybavení, včetně knihoven, dřevěných podlah, sanitárního vybavení, dlaždic, dřevěných schodišť, lustrů, atd. V domě je navíc také velmi starý předchůdce interkomu, který je ale podle všeho nefunkční.

Za návrhem nemovitosti, která stojí na pozemku s rozlohou cca 674 m2, měla stát Clara Ford. Dům by měl nabízet celkem pět ložnic, čtyři koupelny, dvě kuchyně, soukromou knihovnu s prosklenými policemi nebo speciální verandu, která byla určena ke spaní za teplých nocí v dobách, kdy ještě nebyly klimatizace.

Nemovitost vypadá na fotkách skutečně nádherně a především opravdu zachovale, včetně původního vybavení. Perfektně udržovaná je navíc i zahrada, která připomíná spíše soukromý park.

Nemovitost je vystavená na prodejním serveru Zillow, kde za ní současní vlastníci požadují částku 975.000 dolarů, což je zhruba 22.779.000 korun. Důvodem prodeje by přitom mělo být stěhování současných vlastníků do domu s pečovatelskou službou.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - petr petrumr
26. 6. 2022 06:55
Re: Ford novinky
nepodporuj jihoafrickou republiku, podporuješ gazdíka a fialovou mafii.
Avatar - petr petrumr
26. 6. 2022 06:54
zbourat
zbourat a postavit bungalov se sprchovým koutem, podlahovým a teplovzdušným topením a hlavně garáží, koupit sekačku robota a hlavně bazén a tam gril, tohle je pro gaučáky.
25. 6. 2022 13:07
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/