Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Duster Oroch: Vize pick-upu pro Jižní Ameriku

Michal Fokt
Diskuze (5)
Renault tento týden autosalonu v brazilském Sao Paulu představí koncept pick-upu Oroch na bázi modelu Duster.

V Latinské Americe tvoří téměř 75 % všech užitkových aut pick-upy, což je nějakých 920 tisíc vozů ročně a tak Renault dostal nápad připravit na letošní, již osmadvacátou Sao Paulo Motor Show studii pick-upu na bázi oblíbeného SUV Duster. Koncept se jmenuje Oroch a navrhlo jej stylistické centrum Renaultu pro Jižní Ameriku (RDAL), sídlící taktéž v brazilské metropoli.

Na dostupných snímcích chybí pohled zepředu, oficiální zdroje však tvrdí, že je v souladu s novou firemní identitou Renaultu, s jehož logem se Duster v Jižní Americe prodává, podstatnější je však profil a zadní část vozu, která ukazuje, že toho na autě z Dusteru mnoho nezbylo. Boky i blatníky jsou jiné a zdá se také, že má Oroch také o poznání delší rozvor.

Jak napovídá velikost trhu pro pick-upy, koncept Oroch není jen tak samoúčelný, Renault do tohoto segmentu v Latinské Americe hodlá vstoupit v blízké budoucnosti minimálně se dvěma modely a není vůbec vyloučeno, že jeden z nich bude vycházet právě z konceptu Oroch. Na panoramatickou střechu ale produkční vůz bude moci určitě zapomenout, stejně jako na efektní držáky na kitesurfing, umístěné na zadním okně.

Nepříliš reálné bude asi také použití dvojice v zadní části vozu umístěných kamer a pneumatik 255/60 R 18, což platí i o sedadlech Cover Carving, které umožňují přidat vrstvy pěny a ochránit tak původní čalounění a současně propůjčit sedadlům individuální vzhled.

Michal Fokt
Diskuze (5)
30. 10. 2014 06:16
Re: Pjekný kousek :-)
Když ten předmět tam být musí... :-)
29. 10. 2014 20:08
Re: Pjekný kousek :-)
Souhlas, vypadá skvěle ;-)
29. 10. 2014 17:09
Re: Pjekný kousek :-)
být čeština živá, tak by musela brečet, jak ji občas někdo znásilňuje...
Avatar - cerrbion
29. 10. 2014 14:37
Re: Pjekný kousek :-)
souhlas, ten zadek se poved.
29. 10. 2014 13:49
Pjekný kousek :-)
Tak to se Dacii povedlo, vypadá to líp než ten dvoudveřový.