Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dva výrobci se spojili, aby vytvořili luxusní plážový bungalov na kolečkách

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Z klasického tvaru zase vzniklo něco nového. Pomocí zkušených návrhářů se výrobce tradičních karavanů dostal kvalitou i zpracováním na vyšší úroveň. Pod hliníkovým pláštěm oblých tvarů nechybí prakticky nic.  

Firma Airstream od roku 1931 vyrábí typické karavany zakulacených tvarů pokrytých povrchem z leštěného hliníku. Celých 90 let z Ohia vychází přívěsy dávno považované za symbol nomádského automobilového života nejen v USA. Značku si oblíbili dobrodružné povahy všech společenských vrstev i věkových kategorií.

Respektovaný dodavatel stříbrných garsonek si k neustálému zdokonalování konečných produktů vybírá podobně kvalitní partnery a už několik měsíců tvoří úspěšný tandem spolu s podnikem Pottery Barn. Těžko hledat lepší volbu než dvaasedmdesát let zaběhlého výrobce interiérového vybavení.

Obě renomované firmy prohloubily společný byznys a po uvedení řadu doplňků rovnou představily nový karavan. Ve všech ohledech nejlépe vymýšlený a zařízený model úspěšné kooperace disponuje retro vzhledem skrývajícím praktickou architekturu vytvořenou z prvotřídních materiálů. Základ dodal Airstream a nábytek s detaily vyšperkoval Pottery Barn.

Video se připravuje ...

Novinka na dvou nápravách a tedy čtyřech kolečkách dodržuje vnější zjev podobný všem předchůdcům. Délka narostla na 8,5 metru, což velikostně připomíná menší funkční byty amerických metropolí, ovšem zakázkový interiér by měl evokovat nekonečně volné pláže například z Kalifornie. Za nedotknutelně oblými dveřmi se rozprostírá široce otevřený prosvětlený prostor inspirovaný pobytem u moře. Táborníci by měli cítit vzdušnost v obývacím pokoji, v kuchyni, v koupelně a samozřejmě také v ložnici. Všude nájemníky doprovodí prvky nejprodávanějších kolekcí Pottery Barn, které dodavatel použil v neutrálních tónech vhodných na klidné přebývání mimo uspěchanou civilizaci.

Dominantou bohatě proskleného domova je rohová sedačka rozmístěna v celé šíři přístřešku, a ještě kousek dále směrem ke kuchyni. Na měkké sezení navazuje kuchyňská linka zastoupena dřezem, sporákem, troubou, lednicí, pracovní linkou a úložnými schránkami s aretací. Pokročením dále se člověk dostane k toaletě doplněné sprchovým koutem a samostatným umyvadlem. Naproti byl umístěn obývací pokoj a jídelna v jednom, sekce volné zábavy je předposledním oddílem Airstreamu před zakončením prohlídky v ložnici.

Soukromé spaní v manželské posteli je na konci karavanu a využívá každý centimetr místa k pohodlnému spaní dvou dospělých včetně uložení všech věcí potřebných k pobytu na cestách. Množství skříní, polic a šuplíků se klene přes celý plážový bungalov užitkově zajištěn topením, klimatizací i tekoucí vodou ze zásobníků pod podlahou. Z běžných potřeb nechybí prakticky nic.

Vliv Pottery Barn dosáhl i za hranice hliníkových zdí, žár slunce na venkovní posezení je možné zastínit motorizovanou markýzou s klasickým pruhovaným vzorováním. Pod konzervativní plátěnou střechu patří skládací stolek a sada křesel dodávaná sériově jako součást každé objednávky. Specialitou je koktejlový pult nasazovací k oknu do kuchyně určené jako bar.

Příjemné a užitečné dispozice vychvaluje ředitel Airstreamu, podle jeho slov Pottery Barn chápe skutečnou podstatu života v karavanu a pravý smysl se jim podařilo aplikovat do této jedinečné edice. Jedinečná je i cena, zatím stanovena od 145 tisíc dolarů (3,1 milionu Kč).

Video se připravuje ...

Mirek Mazal
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - netcar.xx
12. 8. 2021 16:33
Jo,
v tom bych si dovolenou umel predstavit. Akorat nevim, kolik by Taycan vydrzel :-O