Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Renault Kangoo se představuje jako obytný koncept Hippie Caviar Motel

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Koncept obytného elektromobilu se představí v plné kráse až na veletrhu IAA Transportation v Hannoveru.

Automobilka Renault dnes zveřejnila první snímky konceptu kompaktního obytného automobilu Hippie Caviar Motel, postaveného na základech elektrického Renault Kangoo. Oficiální premiéra obytného elektromobilu ale proběhne až blížícím se autosalonu IAA Transportation v Hannoveru. Zatím tak máme k dispozici pouze několik snímků exteriéru a pár neurčitých informací.

Hned na úvod můžeme zmínit, že nový Hippie Caviar Motel navazuje na loňský koncept Hippie Caviar Hotel, postavený na základech většího Renaultu Trafic. Jak už ale název napovídá, Motel zřejmě nenabídne takový komfort na cestách, jako větší Hotel.

Na dosud zveřejněných snímcích vidíme vůz ve stylové fólii a s nosičem na lyže, umístěným na panoramatické střeše. Automobilka také prozradila, že vůz nabídne lavici s možností úpravy na postel a několik chytrých úložných prostor, navržených i pro přepravu sportovního vybavení.

Video se připravuje ...

Snímků kabiny se nejspíš dočkáme až s oficiální premiérou, naplánovanou na 19. září, automobilka nicméně zmínila, že v kabině byla použita řada eco-friendly materiálů, včetně koberců z recyklovaných pneumatik, korku, atd.

Dodejme, že vůz je postaven na platformě Renaultu Kangoo L2 E-Tech Electric. V jeho podlaze je tedy uložena lithium-iontová baterie s kapacitou 45 kWh, napájející elektromotor o výkonu 90 kW. Vůz by tak měl být schopen ujet na jedno nabití cca 285 km a na stovku zrychlí za zhruba 11,6 sekundy.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
24. 8. 2022 20:53
Re: Tragédie
to pravé kempingové auto pro elektro-pozéry
ale majitelé kempů je budou mít rádi, budou vysoké účty za spotřebovanou elektřinu
24. 8. 2022 13:25
Re: Tragédie
Tohle je přímo výsměch campingu a cestováni :no:
24. 8. 2022 12:10
Tragédie
Ani možná ne to auto (kdo by nechtěl obytňák, se kterým dojede celých 200km), ale spíš to nastavení, které dnes ve společnosti je. Jako že se zavedená automobilka může takto prezentovat navenek.