Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Emisní norma Euro 7? Náš šestiválec přežije, hlásá Alfa Romeo

Dominik Kovář
Diskuze (17)

Přežije šestiválec od Ferrari uložený v modelech Alfy Romeo blížící se normu Euro 7? Dle toho nejvyššího ve vedení Alfy ano.

Jako by už se v přemíře informací od automobilek týkajících se elektromobility úplně zapomnělo na to, jaké skvělé spalovací motory nabízejí. Jako dokonalý příklad se nabízí Alfa Romeo a její (nebo spíše Ferrari) 2,9 litrový vidlicový šestiválec, který se nachází v ostrých modelech Stelvio a Giulia.

Přežije tento skvělý motor blížící se emisní předpisy normy Euro 7? Jean-Philippe Imparato, generální ředitel Alfy Romeo, o tom nepochybuje: „Odpověď je ano, protože letos očekáváme (konečné) návrhy Euro 7. Rád bych, aby to bylo něco zajímavého v souladu s novým nařízením.”

Šestiválec se u Alfy vyskytuje mimo jiné také v limitovaném modelu a čerstvé novince, supersportu 33 Stradale nebo další limitce Giulia SWB Zagato. Šestiválec v modelu 33 Stradale má ale na rozdíl od zbylých modelů se šestiválci objem 3 litrů. 

I když měla být Alfa Romeo 33 Stradale poslední novinkou se spalovacím motorem, Jean-Philippe Imparato nevylučuje, že se v dalších nových modelech ještě objeví - pravděpodobně již ale v kombinaci s elektromotorem. 

Video se připravuje ...

Původně nekompromisně nastavená pravidla Euro 7 mohla znamenat to, že Alfa šestiválec nejdříve ze svých budoucích plánu vyškrtla, aby jej poté po zprávách o zmírnění nastávající normy vrátila do hry. 

A to by byla skvělá zpráva. Ne všichni si v budoucích generacích přejí čistě elektrickou Giulii Quadrifoglio. I s představou, že bude mít třeba 1000 koní...

Dominik Kovář
Diskuze (17)

Doporučujeme

10. 10. 2023 00:14
Re: No tak to jsme rádi....
Hlavně by asi měl někdo přemýšlet a udělat Guilii taky jako Sportwagon ;-) :yes:
Avatar - Barry Lyndon
9. 10. 2023 18:11
Re: No hura
S GO stejně nic moc neuděláme, zato s lokálním znečištěním můžeme udělat hodně. Stačilo by chtít a nepodléhat dieseldezolátní ("mám nárok na...") lobby...
Avatar - Barrichello
9. 10. 2023 16:06
Re: No hura
Ty globální hodnoty ovlivnují celý svět.

Kdežto tvůj subejktivní pocit, že je v Horní Lhotě špatnej vzdoušek, kterej máš ty + 10 dalších, ale 750 ostatních ho nemá - je jen tvůj subejktivní pocit a tvůj osobní problém.

Neznam nikoho ze svého okolí znáých, kolegů, přátel atd kdo by si někde štěžoval na špatný vzduch.
9. 10. 2023 13:53
Re: No tak to jsme rádi....
tomu vubec neverim.... co uz.... treba budu pozitivne prekvapen ;-)
9. 10. 2023 12:38
Re: No tak to jsme rádi....
Nech se překvapit. V roce 25 je tu nová giulie a o rok déle stelvio. Nějak si neumím představit že to někdo bude chtít v ev. Platforma bude opět giorgio akorát upravená aby mohla pojmout ten ev balast. Třeba se tam nakonec podívají i ice. . . .