Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Eterniti Motors: Nová značka na IAA 2011

David Bureš
Diskuze (0)
Nová značka z Londýna chce ročně prodat okolo 100 exemplářů nového luxusního SUV.

Na zářijovém frankfurtském autosalonu bude mít svůj stánek i nová značka z Londýna Eterniti Motors, která zde představí luxusní SUV. To se má stát konkurentem pro chystaný Aston Martin Lagonda a zatím nepojmenované SUV od Bentley.

Eterniti Motors prozatím zveřejnilo první nákres svého modelu nazvaného Hemera. Automobil bude luxusním SUV, skica ukazuje mohutnou masku chladiče, která spolu s hlavními světlomety v mnohém připomíná dánský supersport Zenvo ST1. Linie C-sloupku je zase podobná stuttgartskému Porsche Cayenne.

Chystané SUV londýnská firma charakterizuje jako velmi luxusní automobil s vysoce kvalitním a ručně vyráběným interiérem. Cena vozu se má pohybovat okolo částky 150.000 liber (4.163.000,- Kč). Další potencioální konkurent, Porsche Cayenne Turbo s motorem 4,8 V8 biturbo (368 kW) na českém trhu stojí 3.189.000,- Kč.

Eterniti Motors chce ročně vyrobit zhruba 100 exemplářů luxusního SUV. Firma prý našla nové místo na trhu, kde zatím zavedení výrobci nefigurují. Aston Martin i Bentley luxusní SUV teprve chystají. Také Lamborghini zvažuje, zda nebude vyrábět drahý crossover, který by se stal nepřímým nástupcem off-roadu LM002. Poptávka po takových autech existuje, hlavně ve východní Evropě, Rusku a Číně.

Londýnský výrobce přiznává, že použije výrobní díly od ostatních automobilek, zatím však konkrétně neříká od kterých. Základem luxusního SUV tak bude již existující automobil. Použitý motor má být opravdu výkonný. Více se zřejmě dozvíme až na letošním IAA.

Eterniti Motors, za kterou stojí skupina zahraničních investorů, má ambiciózní plány. Hemeru totiž mají brzy doplnit další modely, jako první bude zřejmě následovat supersport.

Eterniti Motors není jediným novým výrobcem, který bude na letošním frankfurtském autosalonu představovat svůj vůz. Chorvatská firma Rimac Automobili v Německu ukáže studii elektrického supersportu s výkonem 800 kW.

David Bureš
Diskuze (0)