Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Euro NCAP: 4 hvězdy i pro Hondu Civic Hybrid

Ondřej Láník
Diskuze (17)
I když Honda nedosáhla na tak dobré hodnocení ochrany cestujících jako Prius a má jen 4 hvězdy, obě japonské značky sklízejí od respektované organizace optimistickou rétoriku za kombinaci hybridní techniky a dobré úrovně pasivní bezpečnosti.

I když to nepatří do kompetence Euro NCAP, chválí tato organizace Toyotu a Hondu za ekologickou uvědomělost a snahu nabídnout automobily s čistším provozem než konkurence.

Při čelním nárazu zůstala struktura karoserie stabilní, ale v řidičově airbagu byl v okamžiku střetu s figurínou nedostatečný tlak, a tak došlo ke kontaktu s věncem volantu. Přístrojová deska představuje potenciální riziko při kontaktu s dolními končetinami cestujících. Hybridní Honda si odvezla 11 bodů za čelní náraz.

Boční náraz proběhl takřka na výbornou, ze 16 bodů byl za nedostatky neudělen jen jediný, a Civic si tak odváží 15 bodů. Další dva získal za náraz na kůl.

Celkový výsledek za ochranu cestujících je součtem 11 bodů za čelní náraz, 15 bodů za boční náraz, 2 bodů za náraz na kůl a 2 bodů za přítomnost připomínačů bezpečnostních pásů. Dohromady 31 bodů, které spadají do čtyřhvězdičkového pásma (25 - 32 bodů).

Hodnocení bezpečnosti dětí dopadlo velmi dobře, model si odvezl 38 bodů a jediným zásadním nedostatkem, kterému věnovalo Euro NCAP komentář, je nedostatečně vyznačená přítomnost úchytů ISOFIX na zadních vnějších sedadlech.

Za ochranu chodců si Civic Hybrid vysloužil nadprůměrný výsledek (21 bodů), maximum bodů bylo uděleno za řešení nárazníku a přední hrany kapoty.

Ondřej Láník
Diskuze (17)
25. 7. 2007 19:03
Re: Ticho
:yes: :yes: Diky ze jsi to napsal za me :-)
25. 7. 2007 19:01
Re: Ticho
v CR je moderni nesouhlasit s USA, ikdyz nikdo nevi proc.U Fobie se tolik rve, protoze vsichni predtim rvali, jak je to super auto a kolimetr napred oproti konkurenci...
Avatar - SpiderJ
25. 7. 2007 13:19
Re: Ticho
...já mám na zdi NSX-R ;-) NCAP není špatný, jen ty hvězdičky jsou neuvěřitelně zavádějící.
25. 7. 2007 12:38
Re: Ticho
ja viem preto tu je konkurencia preto si všetky značky navzajom konkuruju a preto si vyberie každy čo chce...a 4* oproti 5* im moc nezmeni rozhodovanie...ked si človek kupi logana s 3* kupi si aj omnoho lepšiu F2 s 4mi...každe auto v tejto triede je niečim lepšie inym horšie o tom niet pochýb a netreba f2 zhadzovať aj ona ma svoje kvality
25. 7. 2007 11:37
Re: Ticho
podpriemerny je len tvoj úsudok :D :no: takže ked je fabia na hrane4/5* čo potom auta čo maju 3či dokonca 2*? neviem na čom jazdíš,ale určitenevieš oceniť bezpečnosť 4*...máš zaujimavy rebriček taže 4* podpriemerny výsledok a 5* vynikajúci či ako to je?