Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

F1 v Česku a na Slovensku. Video o road tripu formule 1 je venku, podívejte se

Stanislav Švarc
Diskuze (5)

Pamatujete si, jak v dubnu Českou republiku navštívila formule 1 týmu Red Bull Racing? Podívejte se, co z této návštěvy vzniklo.

Všechno to začalo 21. dubna, kdy někteří obyvatelé Prahy zažili netradiční budíček. Z postele je vytáhl řev osmiválce formule 1, která se od brzkého rána proháněla po Karlově mostě. Monopost do hlavního města České republiky dovezla společnost Red Bull.

Po návštěvě Karlova mostu se formule přesunula do dalších částí Prahy, v dalších dnech pak byla k vidění také v jiných koutech Česka. A zamířila i na Slovensko.

Důvodem bylo natáčení "cestopisného" snímku, který dostal jméno Czech & Slovak Road Trip: From Castle To Castle (Od jednoho hradu k druhému). Film je součástí série Road Trip, která již zavítala například na nejznámější místa v USA nebo v Nizozemsku.

Jako další destinaci si tedy tým Red Bull Racing vybral Česko a Slovensko. A do kokpitu monopostu RB7 posadil vítěze 13 velkých cen Davida Coultharda.

Cílem snímku, za nímž stojí tým režiséra Markuse Kruga, bylo ukázat to nejkrásnější z obou zemí. Štáb v Česku a na Slovensku natočil desítky hodin záběrů, sestříhal je do sedmi minut.

Jméno filmu naznačuje i jeho příběh: začíná se na Pražském hradě, končí na hradě v Bratislavě. Cestou mezi oběma hrady se Coulthard s formulí vydá na Moravu nebo do Vysokých Tater. Setká se také s akrobatickým letadlem pilotovaným Martinem Šonkou. Pilot formule 1 se na okamžik při odvážném kousku ocitne tváří v tvář mistru světa nebeské formule 1 - to vše v rychlosti přes 200 km/h.

„Mít letící letadlo jen pár metrů nad svou hlavou, byla výjimečná příležitost, kterou člověk jen tak nezažije,” říká David Coulthard.

„Má to svá úskalí a opravdu to není jednoduché,” doplňuje skotského pilota F1 Martin Šonka. „V momentě, kdy jsme byli přímo nad sebou, jsme se moc neviděli, vnímali jsme se jen periferně, protože jsme oba měli omezený výhled,” říká český letecký akrobat s tím, že se během letu musel dívat dopředu, aby dokázal odhadovat výšku. David Coulthard zase kvůli helmě a chrániči hlavy nemohl zvednout hlavu. Srovnat formuli s letadlem tak mohl jen podle zrcátka, které mu jeho tým přilepil nad volant.

Vedle Davida Coultharda a Martina Šonky se ve filmu objeví biatlonistka Markéta Davidová, motocyklový závodník Štefan Svitko, rapper Rytmus a letmým hudebním odkazem i skladatel Bedřich Smetana.

Red Bull zdůrazňuje, že i když monopost gumuje po historické dlažbě u Pražského hradu nebo víří písek v chráněném Lednicko-valtickém areálu, filmaři za sebou nezanechali jedinou stopu kromě nesmazatelné poklony bohatému kulturnímu dědictví České a Slovenské republiky. 

Kromě samotného road tripu si na webu Red Bullu můžete prohlédnout také video ze zákulisí ukazující, jak netradiční snímek vznikal.

Video se připravuje ...

Stanislav Švarc
Diskuze (5)

Doporučujeme

16. 6. 2021 07:33
Re: Zbytečnej příspěvek...
To isté sa teraz dá napísať aj o tebe. Poslednou dobou sa viac serieš do ľudí ako do áut. Máš nejaké problémy?

S tou F1 v meste to nie je nijak nový nápad a ak si dobre spomínam, aj v Bratislave sme už F1 mali a dokonca otvárala tunel Sitina. Vnímam to ako formu reklamy, asi záujem o F1 klesá a snažia sa ju viac popularizovať.
16. 6. 2021 06:13
Re: Zbytečnej příspěvek...
...zbytečného nicku.
Avatar - kuk
15. 6. 2021 21:37
Zbytečnej kravál...
...zbytečnýho auta.
Avatar - Ozzman
15. 6. 2021 13:30
Re: Zazitok
Lepší, než vidět na živo Eclipsse Cross ? :-O :-O
Avatar - 3_diamanty
15. 6. 2021 11:56
Zazitok
V nedelu boli v Ke pri auparku... vidiet takyto monopost nazivo je inak supa... neskutocne monstrum :-O