Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Fordu Focus se ukázal v čínské verzi. Vypadá lépe než evropský?

Diskuze (1)

Je tomu již pár měsíců, kdy Ford oficiálně představil omlazenou podobu stávající generace oblíbeného Fordu Focus. Jak je tomu zvykem, čínský trh je specifický a facelift Focusu vypadá pro tamní trh trochu jinak.

Jak už je na čínském trhu zvykem, omlazený Focus byl představen pomocí fotografií z čínského ministerstva průmyslu a informačních technologiích. Čínská verze Focusu se příliš od té evropské neliší, přesto najdeme pár drobných změn. Přepracovaný přední nárazník a větší tmavá mřížka chladiče odkazují na současné modely Evos a Mondeo. Zrovna u nedávno představeného Fordu Mondeo je škoda, že se do Evropy se nepodívá. V zadní části vozu je znovu lehce jiný nárazník včetně falešných průduchů.

Omlazený Focus dostane v Číně výbavu S Edition, která je mezistupněm mezi standardní verzí a variantou ST-Line. S Edition nebude mít natolik agresivní prvky exteriéru a také mu budou chybět sportovní kola, které má ST-Line.

Interiér se neukázal, nicméně se očekává, že i zde se Focus dočká vylepšení. Z původního 12,3 palcového dotykového infotainmentu by nově mohl Focus obdržet větší 13,2palcový dotykový infotainment v kombinaci s digitálním kokpitem.

Čtvrtá generace Fordu Focus je na čínském trhu k dostání v karosářských verzích hatchback, kombi a sedan. Aktuální Focus má všem známý 1,5litrový benzínový tříválec EcoBoost. Spekulace z čínských médií však naznačují, že by mohla omlazená verze dostat o jeden válec navíc.

Nový Ford Focus se bude stejně jako modely Evos a Mondeo vyrábět v Čchung-čchingu, kde sídlí společnost Changan Ford.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (1)

Doporučujeme

17. 2. 2022 18:56
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/