Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari natočilo krátký film s pilotem F1. Lidem přijde nesmyslný

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Italská automobilka nás několika upoutávkami lákala na krátký snímek Le Grand Rendez-Vous. Po jeho zveřejnění se ale s přílišným pochopením nesetkala.

Na začátku to vůbec neznělo jako špatný nápad. Pilot maranellské stáje F1 Charles Leclerc za volantem Ferrari SF90 Stradale na uzavřeném monackém okruhu v době, kdy se tu měla konat letošní velká cena. To všechno jako remake kultovního krátkého snímku C'était un rendez-vous z roku 1976 od režiséra Clauda Leloucha.

Ferrari mělo kromě pilota formule 1 k dispozici i špičkovou filmařskou techniku a dokonce i režiséra původního snímku! Ten se stal již v době svého vzniku kultovní záležitostí. Režisér tehdy žádal uzavření Paříže, což bylo oficiálně zamítnuto. Přesto v neděli usedl do vozu a snímek, kde se řidič řítí plnou rychlostí francouzskou metropolí (a několikrát poruší předpisy) přesto natočil.

Původní film byl natočen pomocí kamery na voze Mercedes 450 SEL, samotný zvuk prý ale patří Ferrari 275 GTB. Oficiálně za volantem seděl sám režisér Claude Lelouch, jiné zdroje zase tvrdí, že za něj usedl některý z pilotů formule 1, nejspíše Jacques Laffite.

Ale vraťme se zpět do roku 2020, kdy se o remake tohoto díla pokusila automobilka Ferrari. Nebylo to za tak dramatických okolností. Když se Leclerc řítí monackými uličkami až 240 km/h, může být v klidu, protože jsou uzavřené. I tak ale máme pocit, že z dostupné techniky a možností se dalo vytěžit mnohem, mnohem víc. Nepříliš kvalitní zvuk či trčící kamery v záběrech neodpovídají práci profesionálů…

Diskutující pod videem se podivují, proč takový krátký snímek vůbec vznikl, podle nich totiž nedává smysl a s původním filmem má jen minimum společného. Až komicky působí úvodní a závěrečná etuda se slečnou, která se kolem Leclerca ochomýtá. Jde o vnučku režiséra Rebeccu Blanc-Lelouch a filmu kvůli době natáčení nechybějí ani roušky.

Inu, posuďte výtvor tvůrců sami. Pro srovnání si níže můžete pustit původní snímek v nezkrácené verzi.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Doporučujeme

23. 6. 2020 19:31
Je to nesmysl
jelikož tam není ani jeden Černoch ...
Avatar - donPedro
18. 6. 2020 12:42
Sense
Tož mi teda přinde hentenoný snímek smyslný, a to hnedle ze tří důvodů - Rebecca, Ferrari a monacká trať. Ale možná že já nejsem "lidé" :'-(
15. 6. 2020 20:22
lidem
Jakym lidem? Kdo je lid? Mama s miminkem, pornohvezda nebo ctenar auto.cz co chce porče a pak uz uplne bude kral more :D?