Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Festival rychlosti v Goodwoodu se kvůli koronaviru odkládá

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Epidemie nového koronaviru už si vyžádala zrušení či odložení nespočtu motoristických akcí. A jednou z nich je i světoznámý festival rychlosti v Goodwoodu.

Pořadatelé populární motoristické akce Goodwood Festival of Speed se v reakci na šíření koronaviru rozhodli posunout termín na pozdější datum. Zatímco podle původních plánů se měla akce konat od 9. do 12. července, nyní se mluví o konci léta, nebo začátku podzimu, uvádí tiskové prohlášení.

Konkrétní termín by měl být zveřejněn během několika následujících týdnů, pro držitele vstupenek se ale nic nemění. Platné budou i během posunutého termínu.

Během několika uplynulých týdnů jsme spolupracovali se všemi zúčastněnými na posouzení životaschopnosti Festivalu rychlosti probíhajícího v červenci. Vzhledem k nejistotě koronavirové hrozby a nevědomosti, zda se do té doby situace výrazněji zlepší, musíme bohužel červencový Festival rychlosti odložit,“ uvedl vévoda z Richmondu, majitel panství Goodwood.

Termín aukce, kterou během Festivalu rychlosti v Goodwoodu pořádá Bonhams, však i nadále platí. Aukce však bude podle oznámení pořádána za „zavřenými dveřmi“ a sledovat ji bude možné pomocí on-line vysílání.

Pořadatelé akcí v Goodwoodu již dříve ohlásili odložení osmasedmdesátého Member’s Meeting, které se mělo původně konat od 28. do 29. dubna. Nové datum však stále není známo. Termín závodů Goodwood Revival zatím zůstává stejný, tedy od 11. do 13. září. Pořadatelé však neustále sledují situaci a v případě negativního vývoje pandemie jsou připraveni termín přesunout.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme