Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 124 Spider čeká na sourozence s pevnou střechou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Fiat má ve své historii pěknou řadu více či méně sportovních kupé a již v příštím roce se můžeme dočkat dalšího přírůstku. Ten má vycházet z aktuálního modelu 124 Spider.

Fiat podobně jako Mazda u modelu MX-5 hodlá v případě své variace na dvoumístný roadster nabídnout zákazníkům druhou karosářskou verzi. Na Fiat 124 Spider má navázat model 124 Coupé, který s ním bude sdílet techniku.

Spekulace o možném příchodů kupé se objevily již začátkem letošního roku a grafik jménem Theophilus Chin na jaře odhalil svou představu o možné podobě takového vozu.

Britských Autocar nyní přináší informace o připravované novince, které mají pocházet přímo z automobilky. Podle nich se můžeme již v příštím roce dočkat premiéra vozu pojmenovaného 124 Coupé.

Ten se nemá vydat stejným směrem jako letošní novinka Mazda MX-5 RF, ale má mít skutečně pevnou střechu. Toto řešení má do jisté míry vyplnit mezeru právě mezi zmíněným zástupcem japonské automobilky a roadstery s plátěnou střechou.

V případě vzhledu se spekuluje o podobě, kterou naznačil koncept Fiat Abarth 124 Rally, který byl vystaven na letošním autosalonu v Ženevě, ale některé zdroje britského magazínu uvádějí, že může dojít i na výrazné přepracování zadních partií výchozího modelu 124 Spider.

Paleta pohonných jednotek může být stejná jako u roadsteru a v Evropě nabídnout dvě výkonové verze přeplňovaného 1,4litrového čtyřválce, ale údajně může být kupé nabídnuto jen jako Abarth.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Ja Prvni 123
25. 8. 2016 20:45
Doufám, že se "pochlapí"... a neudělají ostudu historii...
[odkaz]

:-)
Avatar - Uživatel_5340709
25. 8. 2016 17:45
No ale
hlavně se oproti mx5 vůbec neprodává. ;-\