Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat FCC4: Futuristický čtyřdveřový koncept pro Brazílii

Jan Mička
Diskuze (3)
Nejnovějším konceptem pro brazilský autosalon šokuje automobilka Fiat. Viděli jste už někdy něco podobného?

Fiat FCC4, jak italská automobilka svůj koncept nazývá, těží především z neopakovatelného, masivního designu. Rovných 5 metrů dlouhý, 1.940 milimetrů široký a 1.600 milimetrů vysoký mastodont se vyznačuje velkou světlou výškou, čtveřicí bočních dveří, která se v rozvoru náprav doslova ztrácejí, dlouhou kapotou a nekonvenčním zadním oknem.

Vtip je však také v detailech, především v případě tenounké diodové linky pod miniaturními předními světlomety, více efektních než účelných vnějších zpětných zrcátkách a asymetricky děleném víku zavazadelníku. Že jste v Evropě dříve nic neviděli? Jak by také ano, když má koncept na svědomí latinskoamerické design centrum Fiatu, které se mu snažilo vtisknout kombinaci zábavného DNA automobilky, luxusu, velkého vnitřního prostoru, a vzhledem k vyšší světlé výšce také jistý nádech dobrodružnosti.

Fiat bohužel kromě hlavních vnějších rozměrů nezveřejnil žádné doplňující informace. Napověděl však, že v reálném životě by se koncept vydal cestou hybridního pohonu. Doufejme tedy, že se na budoucích modelech odrazí alespoň futuristické prvky karoserie, které mohou již od zítřka obdivovat návštěvníci brazilského autosalonu.

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - Misanick
1. 11. 2014 11:39
Re: Monstrózní studie
Myslíš silnice v Brazílii? ;-)
Avatar - shamal
30. 10. 2014 07:54
Hoši z Brazílie
Už jsem to tady jednou napsal a napíšu to znova: Začíná to vypadat tak, že ty hezčí Fiaty budou všude jinde jen ne v Evropě! Vím, že tohle je jen studie, která se takhle asi nedostane do výroby, ale je tak osvěžující, že nevypadá jako pětistovka!
30. 10. 2014 00:43
Monstrózní studie
vedle které by i BMW X6 vypadalo jako miniatura. Ohromná kola, vysoká světlost, vzezření tanku. Na rozkradené ošizené silnice ideální koráb.