Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Palio završí modelovou ofenzivu v Mexiku

Michal Fokt
Diskuze (10)
Fiat uvádí pod taktovkou Chrysleru na mexický trh během několika týdnů už třetí novinku - tentokráte jde o malý hatchback Palio.

Ačkoli je Fiat vlastníkem koncernu Chrysler, aktivity na severoamerickém kontinentu ponechává (pochopitelně za určitého dozoru z Itálie) z důvodu úspory nákladů a lepší synergie značek v kompetenci nejmenšího koncernu z americké Velké trojky. Tím pádem mají Američané de iure na starosti i vozy Fiat.

Díky tomu se v Mexiku v továrně Chrysleru vyrábí stylový Fiat 500 a souvisí s tím nejspíš i současné zintenzivnění aktivit Fiatu a mexickém trhu. Před pár týdny došlo k obměně u modelu Punto, kdy původní vůz současné generace vystřídal faceliftovaný model, prodávaný v Evropě donedávna jako Punto Evo. Čerstvou novinkou je také zahájení prodeje vozu Fiat 500 Turbo, což je krotší a cenově dostupnější varianta Abarthu s výkonem 101 kW.

Nejnověji je nyní doplňuje i nejaktuálnější vydání modelu Fiat Palio, u něhož došlo koncem roku 2011po dlouhých 15 letech ke generační obměně. Mexičané dostanou Palio z brazilské továrny výhradně s nejsilnější dodávanou motorizací - benzinovým čtyřválcem 1.6 e-TorQ, jenž poskytuje výkon 85 kW při 5500 otáčkách a točivým momentem 159 Nm při 4500 otáčkách. Díky tomu zrychlí na stovku za příjemných 9,9 s a jede maximální rychlostí 190 km/h.

Standardem jsou 15" kola z lehkých slitin, multifunkční volant, centrální zamykání, posilovač řízení, elektrické stahování všech bočních oken, elektricky ovládaná zrcátka, audiosystém, klimatizaci, přední airbagy, ABS, palubní počítač a lakované nárazníky.. nabízí se v sedmi barvách karoserie od 191.900 pesos, což je přibližně 290.000 korun. K dostání je u všech 27 mexických prodejců značky.

Michal Fokt
Diskuze (10)
27. 1. 2013 23:14
Fiat v MX
Moc Fiatů tady nejezdí, navíc, jestli se tohle v MX nevyrábí, tak to ani velký trhák na zdejším trhu nebude.
27. 1. 2013 19:11
Re: Malé Fiatíky sa mi páčia oveľa viac ako malí Frantíci.
Mas pravdu, suhlasim vo vsetkom. Palio je vydarene auticko, myslim ze by malo v europe uspech. A ten cerveny interier sa mi velmi paci...
Avatar - jozephko
27. 1. 2013 17:03
Malé Fiatíky sa mi páčia oveľa viac ako malí Frantíci.
A toto Palio to dokazuje. Či sa u nás Palia predávajú, to neviem. Občas občas nejaký na cestách vidím, ale to je asi individuálny dovoz.
Fiat by sa mal zamerať u nás hlavne na reklamu a predaj Palia. To je presne ten typ auta, ktorý vždy vedel dobre navrhnúť a predávať.
Avatar - moreczech
26. 1. 2013 22:43
Re: palio
přesný postřeh...
Avatar - Bristol
26. 1. 2013 20:30
Re: palio
Jako konkurent sandera by se jiste prosadilo i u nas...nasadit trochu jine a vice motoru...modelovou politiku fiatu v eu moc nechapu...