Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Tipo Cross konečně přijíždí jako kombík. Podívejte se na první uniklé fotky

Stanislav Kolman
Diskuze (41)

Omlazovací procedura Tipa přinesla novou, outdoorově zaměřenou a oplastovanou verzi Cross. Bohužel pro českého chalupáře však pouze v karoserii hatchback, což Italové s lehkým zpožděním vynahrazují.

Facelift Fiatu Tipo se pořád může zdát jako horká novinka, italská automobilka jej však představila již na podzim roku 2020. Kromě obměněné přídě či modernizované kabiny vůz dorazil i ve zcela nové variantě Cross, která si našla inspiraci ve světě SUV a crossoverů. Takové auto se vyznačuje třeba vyšší světlou výškou či plastovými kryty kolem karoserie.

Už když jsem pro vás minulý rok točil s omlazeným Tipem Cross představovací video, zmiňoval jsem, že k absolutnímu ideálu (nejen) českého chalupáře už chybí pouze praktičtější karoserie kombi a pohon všech kol. To první si z pomyslného seznamu přání mohu odškrtnout, Tipo Cross totiž přijíždí ve verzi SW, tedy s batohem na zádech. A světu se již představilo na prvních fotografiích, byť zatím neoficiálních.

Video se připravuje ...

Několik fotek a záběrů z videa se o víkendu objevilo napříč sociálními sítěmi. Fiat Tipo Cross SW je tady zachycen ve speciální edici RED, v níž své produkty pravidelně nabízí třeba firma Apple. Jde o nadaci zpěváka Bona Voxe a peníze získané z partnerství se známými značkami putují zdravotníkům v nejpostiženějších místech světa.

Model Tipo na českém trhu boduje příznivým ceníkem, vždyť i hatchback s nabušenou výbavou Cross stojí dnes 464.900 Kč, spokojíte-li se s tříválcem 1.0 FireFly o výkonu 74 kW. Pod kapotou takového vozu mi však dával větší smysl testovaný turbodiesel 1.6 MultiJet/96 kW, jenž stojí pořád sympatických 554.900 Kč. Nabídku by však brzy měla rozšířit mild-hybridní motorizace 1.5 FireFly  Turbo MHEV s výkonem 96 kW. Agregát, stejně jako novou karosářskou verzi, očekáváme v průběhu letošního roku.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (41)

Doporučujeme

Avatar - Avanti
11. 1. 2022 10:31
Re: Jediná veta
Kvôli výrobnej kapacite a nedostatku komponentov. Niektoré Cross hatchbacky bez objednávky na klienta sú na ceste k dealerom už necelý rok.
11. 1. 2022 07:58
Re: Měl jsem Tipo v kombiku pujcene týden
Popravde na konci uz nebyl.
Predelali motormanagement protoze emise, a tim to cele zabili.
Pripustili to, a prestali nabizet.
Radeji rok s jedinym motorem, nez se spatnym.
Ceka se na 1.5 firefly.
11. 1. 2022 07:56
Re: Zdroj
Asi budes zklamanej. Ten elektromotor je v dvouspojkove prevodovce.
:-(
Jedine, ze by nabidli i "holou" 1.5 s manualem.
A to nevim nevim, protoze blaznivy emise.
11. 1. 2022 07:54
Re: Zdroj
Souhlas.
To ale neznamena, ze si ho nemuzes objednat hezky.
Mam sedana, a vubec se neni za co stydet.
Jedine omezeni byl ten osamocenej benzinovej motor 1.4.
Byt v naabidce 1.6 e-torq, tak to vyhral on.
Byt uz na trhu 1.5 firefly, tak jsem zkousnul i hybrida.
Tim ale nerikam, ze ten motor neni dobrej. Je. Jen mu obcas chybi tocivej moment.
Avatar - rohYpnol
10. 1. 2022 22:22
Jediná veta
Proč s tím Fiat do psi díry přichází až teď... :-!